Utbildning
Segerstedtinstitutet har en mångvetenskaplig förankring som bidrar till en bred och djup förståelse för institutets arbetsfält. Denna förankring omsätts i olika utbildningar och fortbildningar riktade mot professionella och studenter som antingen arbetar med eller är intresserade av att arbeta mot rasistiska och våldsbejakande extremistiska miljöer.
I sin utbildningsverksamhet samarbetar Segerstedtinstitutet med flertalet institut och organisationer, vilka återfinns inom Göteborgs universitet, andra lärosäten och expertorganisationer. Utöver den ordinarie utbildningsverksamheten, vilken ni kan läsa mer om i flikarna till vänster, deltar Segerstedtinstitutets personal regelbundet som föreläsare på utom-akademiska konferenser, studiedagar och workshops.
Aktuella kurser
Historiografi, exkursionspedagogik och förintelsens minnesplatser (PDG692), 7,5 hp
Segerstedtinstitutet samarbetar med institutionen för pedagogik, kommunikation och lärande (IPKL) samt med Forum för levande historia i kursen ”PDG692 Historiografi, exkursionspedagogik och förintelsens minnesplatser, 7,5 hp”.
Tolerans, identitet och extremism (PDG691), 15 hp
Segerstedtinstitutet samarbetar med institutionen för pedagogik, kommunikation och lärande (IPKL) i kursen ”PDG691 Tolerans, identitet och extremism 15 p”.
Holocaust education vid Yad Vashem
Segerstedtinstitutet samarbetar med Yad Vashem – The World Holocaust Remembrance Center. Yad Vashem är Israels myndighet, monument, arkiv och forskningscentrum för hågkomst av Förintelsens offer och hjältar. Varje år genomförs en kurs där svenska lärare får delta under tio dagars seminarium vid Yad Vashem. Kursen behandlar olika aspekter av Holocaust education.