Länkstig

Cecilia Magnusson Sporre

Universitetslektor

Institutionen för kost- och
idrottsvetenskap
Besöksadress
Läroverksgatan 5
41120 Göteborg
Postadress
Box 300
40530 Göteborg

Om Cecilia Magnusson Sporre

Undervisning

Cecilia undervisar och handleder främst på Kostekonomprogrammet i kurser som berör det praktiska utförandet inom olika verksamheter i både privat och offentlig måltidsservice till exempel Gastronomi, Måltidsservice och Verksamhetsförlagd utbildning.

Utbildningsbakgrund och forskningsintressen

Cecilia Magnusson Sporre har en fil.kand. i Restaurang- och måltidskunskap vid Örebro universitet, samt en lärarexamen i yrkespedagogik från Lärarhögskolan i Stockholm. 2015 disputerade hon i ämnet Måltidskunskap på Restaurang- och hotellhögskolan i Grythyttan med avhandlingen: Måltidsgörarens utmaningar. Komplexiteten i det medvetna måltidsgörandet.

Avhandlingens övergripande syfte är att synliggöra måltidsgörandet och den komplexitet som utmärker måltidsgörarens profession och uppgift. Hennes forskningsintressen är inriktat mot praktiskt-estetiskt görande och tillämpad kunskap.

Yrkesbakgrund

Cecilia har en gedigen gastronomisk bakgrund inom kökshantverket och har under flera år jobbat som kock och kallskänka inom olika måltidsverksamheter både i Sverige och internationellt. Hennes intresseområden är mat och måltider i ett brett perspektiv med fokus på de kvalitativa värdena som förhöjer måltidupplevelsen för gästen.