Göteborgs universitet
Bild
praktisera hos CGM
Länkstig

Praktisera hos CGM

Är du intresserad av migrations- och integrationsforskning? Vill du arbeta med forskningskommunikation, samhällsengagemang eller seminarie- och konferensorganisation? CGM erbjuder praktikplatser till studenter inskrivna vid ett masterprogram. Håll utkik här för aktuella praktikutlysningar!

Vi antar studenter som är inskrivna i ett masterprogram. Vi söker högt motiverade, självdrivna praktikanter som är intresserade av migrations- och integrationsforskning. Arbetsspråket är engelska.

Som praktikant kommer du få hjälpa till att arrangera seminarier, workshops, konferenser och andra evenemang. Vid intresse kan det finnas möjlighet att arrangera seminarier på eget initiativ, gärna riktat till studenter och allmänhet.

Andra arbetsuppgifter inkluderar uppdatering av vår migrationsforsknings-databas och det finns utrymme för mer forskningsrelaterade uppgifter om så önskas. Det går också utmärkt att kombinera praktiken med att utveckla en uppsatsidé eller uppsatsskrivande inom CGM:s ämnesområde.

Under praktiken har du möjlighet att delta i de olika aktiviteter som arrangeras av CGM och vid Institutionen för Globala studier.

För att vara behörig att söka praktik på CM behöver du vara:

  • inskriven vid ett Masterprogram
  • flytande i engelska i både tal och skrift
  • proaktiv och självständig
  • analytisk och strukturerad

Vi prioriterar praktik på 10 veckor eller längre. Du kan praktisera på heltid eller deltid (minst 50%) beroende på vad som passar dig bäst. 

Ansökan skickas till: globalmigration@cgm.gu.se

Till ansökan vill vi ha ditt CV, ett personligt presentations/motivationsbrev på max en A4-sida samt ett exempel på skrivuppgift från pågående eller tidigare studier.

Om vi tycker att din ansökan är intressant så träffar vi dig för att se hur/om vi kan utforma din praktik på CGM på bästa sätt.

Sista ansökningsdag för vårterminen 2024 är 30 november 2023. 

Om du har några frågor, kontakta oss via e-post.

Vi får många förfrågningar, men kan bara ta emot ett fåtal praktikanter varje termin.

Vi kan inte ta emot praktikanter under sommarmånaderna (mitten av juni till mitten av augusti).

Vi kan inte heller erbjuda betald praktik eller hjälp med boende.

Vi har inte kapacitet att handleda examensarbeten

Vänligen notera att beslut fattas av CGM utifrån verksamhetens behov och är slutgiltiga. Eftersom detta är en obetald praktik kan beslut inte överklagas

Vi söker praktikanter för vårterminen 2024

Sista datum för ansökan är 30 november 2023.