Hoppa till huvudinnehåll
Göteborgs universitet
Länkstig

Studera hos oss

Du kanske inte visste det, men Göteborgs universitet är en av landets största och främsta konstnärliga högskolor. På vår konstnärliga fakultet finns en, även internationellt sett, unik bredd av konstnärliga ämnen på grundnivå, avancerad nivå och även forskarutbildning.

Specialiserade utbildningar som stärker varandra

Vi drar nytta av den stora ämnesbredd som finns på fakulteten genom samarbeten och samverkan över ämnesgränser. Det ger nya perspektiv och idéer och möjlighet för våra studenter att få unika kontakter, kunskaper och erfarenheter som vi vet stärker förutsättningar för arbetsmarknad och karriär. Även samverkan med andra institutioner på universitetet, andra kultur- och kunskapsinstitutioner i Sverige såväl som internationellt är av största vikt för oss. 

Konst som ger nya visioner och andra perspektiv

Behovet av kritiska perspektiv och nya visioner för ett mer hållbart samhälle är lika stort som behovet av svar och lösningar. Våra studenter är med och skapar föreställningar om, och förutsättningar för framtiden. Vi är övertygade om att konst och kultur spelar roll när det gäller att möta utmaningar och klara omställningar, både här hemma och i världen. Breddat deltagande, omställning, förändring och digitalisering är viktiga hos oss.

Och vi har en ärevördig historia också

Konstnärliga fakulteten bildades 2000 som den första i Norden, men vår historia sträcker sig mer än hundra år bak i tiden. Vi har våra rötter i excellensutbildningar inom konstnärliga ämnen som startade i Göteborg redan i mitten av 1800-talet. Idag har vi praktikbaserade och kritiskt orienterade spetsutbildningar i de flesta konstarter, inklusive lärarutbildning i alla de estetiska skolämnena, samt även forskarutbildning.

Våra två institutioner

Varje år pluggar drygt tre tusen studenter på Konstnärliga fakulteten. Som student hör du till någon av våra två institutioner, som är Högskolan för scen och musik och HDK-Valand – Högskolan för konst och design. 

Välkommen att söka en utbildning hos oss!

 

Foto: Kjell Caminha, Konstnärliga fakulteten
Foto: Natalie Greppi
Foto: Johan Wingborg
Foto: Akademin Valand