Göteborgs universitet
Bild
Huset Natrium vid huvudentrén, illustration.
Länkstig

Verksamheten i Göteborg flyttar till nya lokaler

I juli påbörjar Institutionen för kulturvård flytten från Geovetarcentrum till det nya huset Natrium. Från hösten 2023 bedriver vi undervisning och forskning i våra nya lokaler på Medicinareberget.

Huset Natrium är en helt ny byggnad på Medicinareberget, som ligger ett stenkast från Geovetarcentrum i närheten av Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg. Här samlas studenter och forskare inom de naturvetenskapliga områdena kulturvård, biologi, geovetenskaper, kemi, marina vetenskaper, miljövetenskap och molekylärbiologi.

Natrium är sju våningar högt och har en stor ljusgård i mitten av byggnaden. Totalt rymmer huset vid inflyttningen 3000 studenter och 500–600 medarbetare. I huset finns föreläsningssalar, undervisningslabb och studieplatser. På entréplan finns en studieexpedition, studievägledning och studentkårens expedition. En nybyggd lunchrestaurang, Salt&Syra, hittas också på entréplan. 

Natrium i genomskärning, illustration.

Kulturvård på våning 3

Institutionen för kulturvårds kontorsytor för lärare, forskare och administrativ personal finns på våning 3. Undervisning i kurslabb ges i institutionens egna lokaler på våning 3 och övrig undervisning ges i föreläsningssalar och seminarierum på entréplan, våning 3 eller i Medicinarelängan.

Bra att veta inför flytten​

  • Geovetarcentrum stänger för studenter vid vårterminens slut​. Skåp och andra utrymmen ​behöver vara tömda till den 4 juni.
  • Institutionen för kulturvård kommer, utöver undervisningssalar, att dela studieplatser och pentryn ​med övriga institutioner.
  • Undervisning kommer schemaläggas mellan 8–17.00.

Hitta till Natrium

Huvudentrén till Natrium ligger på Medicinaregatan 7B.

Med spårvagn och buss: Flera bussar och spårvagnar går till hållplatserna Sahlgrenska huvudentré, Medicinaregatan och Annedalskyrkan. Alla hållplatserna ligger nära Medicinareberget. Använd Västtrafiks reseplanerare för att hitta bästa förbindelsen.

Västtrafik

På cykel: På trafiken.nu finns cykelkartor och en cykelreseplanerare.

trafiken.nu