inspelning med videokamera

Att ge och ta kritik: Återkopplingens känsliga natur

Forskningsprojekt
Pågående forskning
Projektets storlek
3.620.000 SEK
Projekttid
2020 - 2022
Projektägare
Institutionen för tillämpad IT

Kort beskrivning

Sociala handlingar såsom rådgivning, instruktion och feedback är socialt känsliga; de implicerar ett moment av värdering och riskerar att utlösa defensiva reaktioner. Detta utgör ett praktiskt problem i många institutionella sammanhang. Projektets syfte är att utveckla en konceptuell och empiriskt grundad förståelse för hur deltagare förhåller sig till återkopplingens känsliga natur, och hur de agerar vid motstånd och dispyter. Projektet baseras på sekundär användning av videomaterial från undervisningsaktiviteter inom högre utbildning. Materialets bredd gör det möjligt att skilja ut generella från mer specifika fenomen. Projektet utgör också ett bidrag till initiativ att möjliggöra sekundär användning av data, där videomaterial innebär särskilda utmaningar, tex i relation till anonymisering och metadata.