Göteborgs universitet
Bild
BMA-studenter
Foto: Johan Wingborg
Länkstig

Studera hos oss

Vill du förändra liv? Är du driven, nyfiken och intresserad av människan? Då ska du studera hos oss! Institutionen för biomedicin erbjuder kandidatprogram, magisterprogram och fristående kurser. Lärarna är kunniga och engagerade och många är aktiva forskare inom ämnet de undervisar i.

Institutionen har två egna program, biomedicinska analytikerprogrammet och magisterprogrammet i mikrobiologi, smittskydd och vårdhygien.

Vi har kompletteringsutbildning för biomedicinska analytiker med utländsk examen och ett flertal fristående kurser inom exempelvis laboratoriemedicin och anatomi.

Vi erbjuder också uppdragsutbildningar inom till exempel antibiotikaresistens, kirurgisk träning och medicinsk mikrobiologi, smittskydd och vårdhygien.

Förutom våra egna program och kurser så undervisar vi också på läkarprogrammet, sjuksköterskeprogrammet, tandläkarprogrammet, receptarieprogrammet och även på kurser utanför Sahlgrenska akademin.

Uppdragsutbildningar

Behöver din organisation eller företag kompetensutveckling? Institutionen för biomedicin har ett brett utbud av uppdragsutbildningar. Vi diskuterar gärna vidare med er om ni vill utveckla en egen utbildning för era anställda. Till institutionens ordinarie utbud av uppdragsutbildningar ingår kurser inom mikrobiologi, smittskydd och vårdhygien, laboratoriemedicin och kirurgisk träning.