Göteborgs universitet
Bild
Bilden visar en lektion på Psykologiska institutionen.
Foto: Kristin Lidell
Länkstig

Våra kurser och program

Att studera psykologi innebär att lära sig om människors tankar, känslor, beteende och samspel med andra. Kunskaper i psykologi är användbara i många sammanhang, både privat och i arbetslivet. Vår utbildningsutbud är brett och du kan exempelvis lära dig om människans utvecklingsfaser, om åldrande, organisationer, hälsa, miljö, missbruk och rättsväsen.

Program

Psykologprogrammet, 300 hp (5 år)
Psykologprogrammet är en femårig yrkesutbildningen som leder till att du kan arbeta som psykolog.

Masterprogram i psykologisk vetenskap, 120 hp (2 år)
Programmet är forskningsinriktat med fokus på praktisk tillämpning. Syftet är att förbereda dig både för vidare utbildning på forskarnivå och för kvalificerade arbeten inom akademisk, offentlig eller privat sektor. Programmet är internationellt och undervisningen sker på engelska.

Psykoterapeutprogrammet (3 år på halvfart)
Psykoterapeutprogrammet är en påbyggnadsutbildning i psykoterapi som riktar sig till psykologer, socionomer, läkare med specialistkompetens inom psykiatri eller barn- och ungdomspsykiatri.

Fristående kurser på grundnivå

En fristående kurs kan läsas som ett komplement till, eller inom, en annan utbildning. Genom fristående kurser kan du också sätta ihop din egna examen i psykologi. Det är naturligtvis också fullt möjligt att studera psykologi av den enkla anledningen att det är ett intressant och användbart ämne.

Våra kurser på grundnivå

Fristående kurser på avancerad nivå

Många av våra kurser passar också som kompetensutveckling om du är ute i arbetslivet. Vill du sätta ihop en egen magister- eller masterexamen i psykologi är några av de avancerade kurserna obligatoriska.

Våra kurser på avancerad nivå

Kombinera fristående kurser i psykologi till en examen

Fristående kurser kan kombineras på en mängd olika vis. Genom att läsa fristående kurser har du möjlighet att bygga en kandidat- magister- eller masterexamen utifrån dina egna intressen och på så sätt få en unik examen som du själv designat och som kan vara användbar i ditt framtida arbetsliv.

Rekommenderade studiegångar till en examen i psykologi

Fristående kurser på engelska

Träna din engelska tillsammans med internationella studenter samtidigt som du lär dig ett spännande område inom psykologin.

Våra kurser på engelska

Gymnasielärare i psykologi

Har du läst psykologi på universitetet kan du bli ämneslärare på gymnasiet genom att gå en kompletterande pedagogisk utbildning. Är du redan utbildad lärare kan du komplettera din behörighet med ämnet psykologi. Oavsett vilken nivå du undervisar på kan du läsa kurser i psykologi för att kompetensutveckla dig i din lärarroll och det finns möjligheter för din arbetsgivare att beställa skräddarsydda uppdragsutbildningar ifall ni är flera.

Många vägar för lärare inom ämnet psykologi

Specialistkurser

Är du legitimerad och verksam psykolog kan du vidareutbilda dig till specialist inom ditt område genom Sveriges Psykologförbund. Här på psykologiska institutionen ger vi ett antal kurser som har eller kommer att ackrediterades av Sveriges Psykologförbund och är därmed godkända att ingå i utbildningen. Alla våra kurser är avgiftsfria.

Mer information om våra specialistkurser

Uppdragsutbildningar

En uppdragsutbildning kan beställas av organisationer och företag. Utbildningarna planeras då med hänsyn till era behov och kan ha varierande omfattning och studietakt.

Mer information om uppdragsutbildningar på psykologiska institutionen

 

Navigate to video: Dags att söka! Master´s Programme in Psychological Science
Video (01:00)
Dags att söka! Master´s Programme in Psychological Science

Har du frågor?

Välkommen att kontakta studievägledarna på psykologiska institutionen.