Hoppa till huvudinnehåll
Göteborgs universitet

Studera hos oss

Vid Institutionen för pedagogik och specialpedagogik kan du läsa fristående kurser eller program på kandidat-, magister- och masternivå samt forskarutbildningar.

Institutionen ansvar också för tre program inom lärarutbildningen: Specialpedagogiska programmet, Speciallärarprogrammet och Yrkeslärarprogrammet. Våra lärare undervisar dessutom på en rad andra program inom lärarutbildningen. Vi ger också utbildningar på uppdrag av myndigheter och arbetsgivare inom privat och offentlig sektor. Två stora sådana är Rektorsutbildningen och Lärarlyftet på uppdrag av Skolverket.

Förlängda handläggningstider

På grund av rådande driftstörning på universitetets e-postservrar kan våra handläggningstider komma att förlängas. Detta beror på att våra medarbetare arbetar på distans och e-posten är ett centralt kommunikationsverktyg dem emellan.

I ärenden som inkommer till institutionen där flera medarbetare deltar i handläggningen, t ex tillgodoräknanden, ser vi att svårigheter har uppstått i rådande situation. Vi vill därför informera om att eventuell fördröjning kan ske och tacka för ert överseende.

Under tiden når du våra medarbetare knutna till din utbildning via andra kanaler. Vi har samlat kontaktinformationen på studentportalens sidor: studievägledning

Studievägledning: https://studentportal.gu.se/minastudier/ips/studievagledning  
Studieadministration och handläggning: https://studentportal.gu.se/minastudier/ips/studieadministratorer