Maskininlärning för statistisk datalingvistik: inledning

Avancerad nivå
7,5 högskolepoäng (hp)
Studietakt
Undervisningstid
Studieort
Undervisningsform
Start/slut
Ansökan öppen
Anmälningskod
GU-25856
Ansökan stängd. Sen anmälan öppnar 15 december 2020.

Om utbildningen

Syftet med denna kurs är att ge en introduktion till probabilistisk modellering och statistiska maskininlärningstekniker, med fokus på tillämpningar inom det språkteknologiska området. Vi går igenom grundläggande matematiska begrepp och tillämpar dem på tekniker och tillämpningar inom statistisk NLP. Vi tillägnar oss också praktiska färdigheter inom programmering, pipelines för textbehandling och analytiska verktyg.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

För tillträde till kursen krävs antingen godkänt resultat på båda kurserna: LT2001 Introduktion till programmering, 7,5 hp LT2002 Introduktion till formell lingvistik, 7,5 hp eller motsvarande språkteknologisk kompetens.

Högskolepoäng, max 225 hp.