Idrottens karriärvägar och utvecklingsmiljöer

Ansökan öppen
Anmälningskod
GU-29100
Ansökan stängd. Sen anmälan öppnar 15 december 2020.

Om utbildningen

Kursen presenterar idrottares utveckling och karriärvägar från ungdom till elitidrott och lägger särskild vikt vid dubbla karriärer där idrottare kombinerar idrottsgymnasiestudier och elitidrott. Kursen inkluderar analys av den egna specialidrottens utvecklingsmiljöer och karriärvägar och ingår i institutionens utbud av kurser i specialidrott.

Behörigheter och urval

Grundläggande behörighet

Betyg (34 %), högskoleprov (33 %) och högskolepoäng, max 225 hp (33 %).

För antagning till sommaren 2021 och framåt gäller följande urval: betyg (34 %), högskoleprov (33 %) och högskolepoäng, max 165 hp (33 %).

Så är det att plugga

Lokaler

Pedagogen ligger mitt i centrala Göteborg, nära till allt. Undervisning och forskning sker till stor del i tre byggnader: A-huset på Västra Hamngatan 25, B-huset på Läroverksgatan 15 och C-huset på Läroverksgatan 5.
I A-huset hittar du Servicecenter, universitetsbibliotek, studentkårens kansli, studievägledning för lärarutbildning, International Student Office Pedagogen samt ett café. Även i B-huset finns ett café, men också ett väl tilltaget studentkök med mikrovågsugnar och kylskåp. I alla husen finns gott om platser för studenter för arbete enskilt eller i grupp.

Idrottshögskolan, som är en del av Utbildningsvetenskapliga fakulteten har sina lokaler på Skånegatan 14 B, endast några minuters gångväg från både Heden och Korsvägen, centrala knutpunkter.