Hoppa till huvudinnehåll
Länkstig

Idrott och hälsa för gymnasielärare (ingår i Lärarlyftet II)

Kurs
LLID90
Grundnivå
90 högskolepoäng (hp)
Studietakt
50%
Undervisningstid
Dag
Studieort
Ortsoberoende
Undervisningsform
Distans
Undervisningsspråk
Svenska
Start/slut
-
Ansökan öppen
-
Anmälningskod
GU-00501
Ansökan öppnar 15 mars 2021

Om utbildningen

Kursens övergripande mål är att stärka och fördjupa lärarnas kompetens. Mer specifikt är målet att ge ämnesteoretisk grund samt ämnesdidaktiska perspektiv med relevans i förhållande till läro- och ämnesplan för idrott och hälsa i gymnasiet. Vidare är målet att ge verktyg för varierande arbetssätt och arbetsformer i undervisning samt kunskap om bedömning och betygssättning.

Generell kompetens som medvetenhet om genusperspektiv, bemötande av elever med olika kulturell bakgrund och ungdomar med särskilda behov samt användning av informations- och kommunikationsteknik (IKT) i undervisningen kommer att vävas in i kursen.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

Behörighetsgivande lärarexamen, anställning som lärare samt undervisning i Idrott och hälsa i gymnasieskolan eller kommunal vuxenutbildning. Huvudmannens godkännande.

Urval

Lottning

Så är det att plugga

Lokaler

Pedagogen ligger mitt i centrala Göteborg, nära till allt. Undervisning och forskning sker till stor del i tre byggnader: A-huset på Västra Hamngatan 25, B-huset på Läroverksgatan 15 och C-huset på Läroverksgatan 5.
I A-huset hittar du Servicecenter, universitetsbibliotek, studentkårens kansli, studievägledning för lärarutbildning, International Student Office Pedagogen samt ett café. Även i B-huset finns ett café, men också ett väl tilltaget studentkök med mikrovågsugnar och kylskåp. I alla husen finns gott om platser för studenter för arbete enskilt eller i grupp.  


Idrottshögskolan, som är en del av Utbildningsvetenskapliga fakulteten har sina lokaler på Skånegatan 14 B, endast några minuters gångväg från både Heden och Korsvägen, centrala knutpunkter.