Ukrainska, Grundkurs, Etapp 2

GU-15304
Ansökan stängd

Om utbildningen

I denna kurs får du en fortsatt genomgång av det ukrainska ljudsystemet och i samband med detta övas uttalsreglerna. Du studerar ukrainsk skrift och rättstavning vilket följs upp genom övning av ukrainsk skrivstil och användning av kyrillisk skrift på datorer. Grammatisk terminologi introduceras löpande och följs av genomgångar av ukrainsk grammatik. Kunskaperna tillämpas genom läsning av moderna ukrainska texter. Texterna bidrar också till att bygga upp ditt aktiva ordförråd. Genom kursens gång används hjälpmedel, ordböcker och grammatikor för ukrainska i både tryckt och elektronisk form.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

För tillträde till kursen krävs godkänt resultat på SL1150, Introduktion till ukrainska, 7,5 hp, eller motsvarande

Högskolepoäng, max 225 hp.

Så är det att plugga

Undervisningen

Viktig tilläggsinformation inför höstterminen 2020 mot bakgrund av coronapandemin: Om undervisning och examination på campuskurs inte kan genomföras på campus kommer kursen att ges online istället.

Important additional information for the 2020 autumn semester in
connection to the corona pandemic: If teaching and examination cannot be
conducted on campus, campus courses will be offered in an online format
instead.