Fornkyrkoslaviska och slavisk språkhistoria 1

GU-15350
Ansökan stängd

Om utbildningen

I denna kurs får du studera några huvudlinjer i den historiska språkvetenskapens utveckling, i synnerhet inom slavistiken och ämnet fornkyrkoslaviska. Du läser handböcker och artiklar om 1000-1500 sidor på något av de skandinaviska språken eller engelska. Du får även ökad träning i intensiv och extensiv läsning av totalt ca 800 sidor medeltida texter.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

För tillträde till kursen krävs kandidatexamen i ett humanistiskt ämne och 30 hp i fornkyrkoslaviska, eller motsvarande.

Högskolepoäng, max 225 hp.

Så är det att plugga

Undervisningen

Viktig tilläggsinformation inför höstterminen 2020 mot bakgrund av coronapandemin: Om undervisning och examination på campuskurs inte kan genomföras på campus kommer kursen att ges online istället.

Important additional information for the 2020 autumn semester in
connection to the corona pandemic: If teaching and examination cannot be
conducted on campus, campus courses will be offered in an online format
instead.