Kvinnors hälsa och fysioterapi med fördjupning inom gynekologi, obstetrik och urologi

Avancerad nivå
7,5 högskolepoäng (hp)
Studietakt
Undervisningstid
Studieort
Undervisningsform
Start/slut
Ansökan öppen
Anmälningskod
GU-10264
Ansökan stängd

Om utbildningen

Kursens syftar till att du ska tillägna dig fördjupade kunskaper inom fysioterapi och kvinnors hälsa. Kursens innehåll fokuserar på symtom och diagnoser inom gynekologi, obstetrik och urologi med relevans för interventioner i fysioterapeutisk praxis. Som exempel kan nämnas tillstånd såsom bäcken-och ryggsmärta, läckagebesvär, framfall, endometrios och klimakteriebesvär. Att vara gravid och träna utifrån givna förutsättningar kommer också att fokuseras. Du kommer att få möjlighet till fördjupad kunskap och färdighet att kritiskt analysera och värdera grundläggande bedömningar och interventioner samt förstå dess teoretiska förklaringsmodeller.
Kursen kan ingå i magister/masterexamen i fysioterapi.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

Kandidatexamen i sjukgymnastik/fysioterapi om 180 hp eller motsvarande kunskaper.

Högskolepoäng, max 225 hp.

Så är det att plugga

Undervisningen

Kursens arbetsformer innefattar studiegruppsarbete, seminarier, föreläsningar samt skriftlig och muntlig examination i grupp.