Döden, graven och arkeologin

Ansökan öppen
Anmälningskod
GU-22106
Ansökan stängd. Sen anmälan öppnar 15 december 2020.

Om utbildningen

Kursen är en introduktion till graven som arkeologiskt studieobjekt. Mycket av den kunskap arkeologin har om förhistoriska förhållanden är hämtade från arkeologiska undersökningar av gravar. Men vad för slags kunskap kan vi inhämta från gravar? Säger de mer om den gravlagda individen eller om de efterlevande som skapade och brukade graven? Inom ramarna för kursen problematiserar vi dessa klassiska arkeologiska frågor. Undervisningen består av en serie föreläsningar med utgångspunkt i exempel från både förhistorisk och historisk tid.

Behörigheter och urval

Grundläggande behörighet

Betyg (34 %), högskoleprov (33 %) och högskolepoäng, max 225 hp (33 %).

För antagning till sommaren 2021 och framåt gäller följande urval: betyg (34 %), högskoleprov (33 %) och högskolepoäng, max 165 hp (33 %).

Så är det att plugga

Lokaler

Du hittar Institutionen för historiska studier i Humanistens lokaler på Renströmsgatan 6. Vår personal sitter på plan 5 och 6.