Bild
Musikstudenter spelar i en världmusikensemble
Foto: Natalie Greppi
Länkstig

Avancerat samspel och improvisation

Kurs
MVK649
Grundnivå
7,5 högskolepoäng (hp)
Studietakt
25%
Undervisningstid
Blandad undervisningstid
Studieort
Göteborg
Undervisningsform
Campus
Undervisningsspråk
Svenska
Start/slut
-
Ansökningsperiod
-
Anmälningskod
GU-15319
Ansökan stängd

Kort om kursen

Detta är en fortsättningskurs till Avancerat samspel och improvisation (MVK309). Den vänder sig till er som har ett band eller en ensemble och vill utvecklas ytterligare tillsammans och bli bättre på improvisation.

Om utbildningen

Ni ska vara minst tre och max sex personer i bandet. I undervisningen deltar läraren också som musiker. Tonvikten ligger på improvisation, musikalisk kommunikation och konstnärlig gestaltning.

Tillsammans med läraren bestämmer ni kursens inriktning och vilket material som används. Under kursen får du personlig feedback och får samtala kring det musikaliska innehållet. Du får träna på att interagera och vara drivande i en ensemble. Du får också övning i att tolka musikaliska strukturer, material och idéer med ett starkt personligt uttryck.

Behörigheter och urval

Behörighet

Förutom grundläggande behörighet för högskolestudier krävs särskild behörighet i form av godkänd kurs MVK309 Avancerat samspel eller motsvarande sceniska/musikaliska färdigheter inom improvisation och ensemblespel. Motsvarandebedömning baseras på dokumenterade meriter som bifogas ansökan.

Instruktioner för ansökan

OBS! Du söker enskilt, men antagning sker endast som färdig ensemble. Efter sista anmälningsdag får du via e-post frågan vilka du söker tillsammans med. Enskilda sökanden antas inte.

Urval

Urvalet grundas på lärarens samlade bedömning av uppvisad nivå på tidigare kurser på Högskolan för scen och musik inom samma ämne.

Så är det att plugga

Undervisningen

Undervisningen sker på svenska och, vid behov, på engelska.

Lokaler

Högskolan för scen och musik bedriver sin verksamhet på fyra adresser i Göteborg: Eklandagatan 86, Åvägen 24 (Brewhouse), Vasagatan 50 (HDK-Valand) och Triörgatan 1 (Andra stället).

Läs mer om lokaler