Hoppa till huvudinnehåll
Bild
Musikstudenter spelar i en världmusikensemble
Länkstig

Avancerat samspel och improvisation

Kurs
MVK649
Grundnivå
7,5 högskolepoäng (hp)
Studietakt
25%
Undervisningstid
Blandad undervisningstid
Studieort
Göteborg
Undervisningsform
Campus
Undervisningsspråk
Svenska
Start/slut
-
Ansökan öppen
-
Anmälningskod
GU-15348
Ansökan stängd

Om utbildningen

Detta är en fortsättningskurs till Avancerat samspel och improvisation. Den vänder sig till er som har ett band eller en ensemble och vill utvecklas ytterligare tillsammans och bli bättre på improvisation. Ni ska vara minst tre och max sex personer i bandet. I undervisningen deltar läraren också som musiker. Tonvikten ligger på improvisation, musikalisk kommunikation och konstnärlig gestaltning.

Tillsammans med läraren bestämmer ni kursens inriktning och vilket material som används. Under kursen får du personlig feedback och får samtala kring det musikaliska innehållet. Du får träna på att interagera och vara drivande i en ensemble. Du får också övning i att tolka musikaliska strukturer, material och idéer med ett starkt personligt uttryck.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

Förutom grundläggande behörighet för högskolestudier krävs särskild behörighet i form av godkänd kurs MVK309 Avancerat samspel eller motsvarande sceniska/musikaliska färdigheter inom improvisation och ensemblespel. Motsvarandebedömning baseras på dokumenterade meriter som bifogas ansökan.

Instruktioner för ansökan

OBS! Du söker enskilt, men antagning sker endast som färdig ensemble. Efter sista anmälningsdag får du via e-post frågan vilka du söker tillsammans med. Enskilda sökanden antas inte.

Urval

Urvalet grundas på lärarens samlade bedömning av uppvisad nivå på tidigare kurser på Högskolan för scen och musik inom samma ämne.

Så är det att plugga

Undervisningen

Undervisningen sker på svenska och, vid behov, på engelska.

Lokaler

Kursen ges vid Högskolan för scen och musik i centrala Göteborg. 

Fristående kurser ger inte behörighet att boka övningsrum på Högskolan för scen och musik. Som student behöver du själv säkerställa att du har tillgång till övningsinstrument eller annan utrustning, samt rum för övning etc som är nödvändiga för att klara kursen. 

Läs mer om lokaler