Avancerat samspel och improvisation

GU-13721
Ansökan stängd

Om utbildningen

Detta är en fortsättningskurs till Avancerat samspel och improvisation. Den vänder sig till er som har ett band eller en ensemble och vill utvecklas ytterligare tillsammans och bli bättre på improvisation. Ni ska vara minst tre och max sex personer i bandet. I undervisningen deltar läraren också som musiker. Tonvikten ligger på improvisation, musikalisk kommunikation och konstnärlig gestaltning.

Tillsammans med läraren bestämmer ni kursens inriktning och  vilket material som används. Under kursen får du personlig feedback och får samtala kring det musikaliska innehållet. Du får träna på att interagera och vara drivande i en ensemble. Du får också övning i att tolka musikaliska strukturer, material och idéer med ett starkt personligt uttryck.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

Förutom grundläggande behörighet för högskolestudier krävs särskild behörighet i form av godkänd kurs MVK309 Avancerat samspel eller motsvarande sceniska/musikaliska färdigheter inom improvisation och ensemblespel. Motsvarandebedömning baseras på dokumenterade meriter som bifogas ansökan.

Instruktioner för ansökan

OBS! Du söker enskilt, men antagning sker endast som färdig ensemble. Efter sista anmälningsdag får du via e-post frågan vilka du söker tillsammans med. Enskilda sökanden antas inte.

Urval

Urvalet grundas på lärarens samlade bedömning av uppvisad nivå på tidigare kurser på Högskolan för scen och musik inom samma ämne.

Så är det att plugga

Undervisningen sker på svenska och, vid behov, på engelska.

Lokaler

Kursen ges vid Högskolan för scen och musik i centrala Göteborg. I huset finns bland annat övningsrum, konsertscener och inspelningsstudior. Besöksadress: Fågelsången 1, Göteborg.