Länkstig

Erik Jonasson

Avd-/Sektionschef, Inst

Enheten för musik
Besöksadress
Eklandagatan 86
41259 Göteborg
Postadress
Box 210
Göteborg

Universitetslektor

Högskolan för scen och musik
Besöksadress
Fågelsången 1
41256 Göteborg
Postadress
Box 210
40530 Göteborg

Om Erik Jonasson

Enhetschef för musikenheten vid Högskolan för scen och musik med musikerutbildningarna:

Kandidatprogram: Improvisation, Samtida traditionsmusik, Musik- och ljudproduktion, Komposition samt Individuella musikerprogrammet.

Masterprogram: ECC, Experminental Composition and Creation. MIV, Master Improvisation och Världsmusik.

Lektor, tekniker och musiker/producent

Utbildad musiklärare med inriktning på ljud & multimedia vid dåvarande Musikhögskolan i Göteborg 1995-99. Började parallellt med studierna 1997 arbeta som frilanstekniker och lärare i musikproduktion vid Hulebäcksgymnasiet i Mölnlycke. 1999-2001 lärare i musikteknik och ensemble vid Liljeholmens folkhögskola.

Anställd vid Högskolan för scen och musik sedan 2001 och undervisar främst i ljud och musikproduktionsrelaterade ämnen men har även tagit mig an en mängd olika uppdrag, bl.a som kursledare för stora delar av lärarprogrammet i musik 2004-2010. Studioansvarig för Lindbladstudion. Utveckling av musik- och ljudproduktionsprogrammet. Programmansvarig för Individuella musikerprogrammet och Musik- och ljudproduktionsprogrammet 2017-2022. Sedan 2021 chefsuppdrag, först som teknisk chef och sedan september 2022 som enhetschef.

Har även utvecklat och undervisat i externa kurser på Högskolan för scen och musik med inriktning mot ljud och media, bl a uppdragsutbildningar för kulturarbetarförmedlingen.

Som lärare har jag även verkat som en av två huvudlärare vid KY-utbildning i teknisk ljuddesign på BrewHouse i Göteborg 2006-2011.

Övriga uppdrag inom Göteborgs universitet: Konstnärliga fakultetens representant i PIL-enhetens styrgrupp 2009-2011 (Enheten för pedagogisk utveckling och interaktivt lärande). Projektledare för Samverkande IT-pedagoger 2011-2013 inom PIL. Konstnärliga fakultetens IT-beställare från ht 2010 Vice ordförande i IT-beställarutskottet 2012.

Personligt: Jag brinner för musik och lever med ett stort teknikintresse och här på Högskolan för scen och musik och Göteborgs universitet har jag fått möjlighet att kombinera detta i mitt arbete, vilket är ganska få förunnat.

Att möta studenter med komplicerade och djupa frågeställningar gör också att man ständigt tvingas till utveckling vilket är något jag drivs av. Att också driva utveckling och få saker att utvecklas är också en stor del av min drivkraft.

Vid sidan av anställningar som lärare m.m. startade jag 1997 den enskilda firman Jonasson Audio Media. I denna verksamhet har sedan flertalet olika media och musikproduktioner blivit verklighet. 2001-2006 var jag delaktig i bygget och uppbyggnaden av VolumeStudio, senare StefftronicStudio och numera Studio Fredman. Från 2009 blev jag en del av Elementstudion i BrewHouse. Numera driver jag parallellt med min anställning vid universitetet företaget Jonasson Media Musik AB