Hoppa till huvudinnehåll
Länkstig

Sabrina Doering

Eu-doktorand (Marie Curiestip)

Sektionen för psykiatri och
neurokemi
Besöksadress
Rågårdsvägen 5
42457 Gunnilse
Postadress
CELAM - Centre for Ethics, Law and Mental Health, Göteborgs Universitet, Rågården
41685 Göteborg

Om Sabrina Doering

Doktorand, MSc, Psykolog

Jag avslutade 2014 min BSc examen i psykologi vid Radboud University Nijmegen, Nederländerna och flyttade sedan till Schweiz för att studera klinisk psykologi och neurovetenskap vid universitetet i Basel.

Sedan 2017 är jag doktorand vid Centrumet för etik, juridik och mental hälsa (CELAM) på Sahlgrenska akademin, Göteborgs universitet. Det övergripande målet för mitt doktorandprojekt är att förstå förhållandet mellan ångest och depression vid olika åldrar och förhållandet till psykiatriska och funktionella utfall i sena tonår/tidig vuxenålder samtidigt som man tar hänsyn till neurologiska utvecklingsstörningar. Studierna är baserade på Child and Adolescent Twin Study in Sweden (CATSS) med koppling till nationella hälso- och tjänsteregister.

Som Marie Curie Early Stage Researcher (ESR) är jag en del av CAPICE (Childhood and Adolescence Psychopathology: unraveling the complex etiology by a large Interdisciplinary Collaboration in Europe), ett projekt som finansieras av Europeiska kommissionen under programmet HORIZON 2020 Research and Innovation. Med fokus på vanliga och försvagande problem i barndomen och tonåren, inklusive depression, ångest och adhd, kommer CAPICE att bidra till att förbättra senare resultat för ungdomar i europeiska länder med barn- och ungdomspsykopatologi.