Länkstig

Ellen Meijer

Forskare, biträdande

Institutionen för historiska studier
Besöksadress
Renströmsgatan 6
41255 Göteborg
Postadress
Box 200
40530 Göteborg

Om Ellen Meijer

Ellen Meijer har arbetat med hällristnings dokumentationen de senaste 26 åren. Hon har lärt sig de dokumentationstekniker på Tanums Hällristningsmuseum Underslös under de årliga arbetsseminarierna. Under de senaste 26 åren har hon arbetat som turistguide för Tanums Hällristningsmuseum Underslös och har hållit föredrag om dokumentationstekniker för studenter och allmänt intresserade från olika länder.

Sedan 2011 har hon arbetat för projekt om hällristningsdokumentation vid SHFA och Göteborgs universitet, som forskningsassistent och som fälthandledare undervisar hon om hällristningsdokumentation anordnade av Göteborgs universitet i samarbete med SHFA och Scandinavian Society for Prehistoric Art. Hon har varit gemensamt ansvarig för utveckling och implementering av digital dokumentation av Bergkonst genom Structure from Motion och laserskanning inom Sverige.

Hennes många års fältarbete med hällristningar i primärt Tanum, Kville och Bottna har givit henne en enastående kunskap till hällristningsfälten och deras placering i landskapet, en viktig utgångspunkt i dokumentationsprocesserna. Dessa faktorer är värdefulla för dokumentationen och kan betecknas som ett grundforskningsmaterial till vidare forskning.

Ellen Meijer är ledamot av styrelsen för Scandinavian Society for Prehistoric Art.