Länkstig

JMG rustar för digital inledning av hösten 2020

Rektor beslutade i måndags, den 11 maj, att det blir distansundervisning som huvudregel också i höst, fram till den 31 oktober.

– Vi på JMG kommer att göra allt vi kan för att upprätthålla vår goda kvalitet på undervisningen, säger Monica Löfgren Nilsson, prefekt på institutionen för journalistik, medier och kommunikation.

Porträtt Monica Löfgren NilssonFör JMG:s del innebär rektors beslut att institutionens ledning, lärare och övrig personal nu planerar för distansundervisning i höst.

– Situationen innebär förstås en utmaning för oss alla. Helst hade vi hoppats kunna ta emot våra studenter här på campus. Men vi på institutionen gör vårt yttersta för att vi ska kunna bedriva en fortsatt bra verksamhet och så att alla, både nya och befintliga studenter, ska känna sig välkomna, säger JMG:s prefekt Monica Löfgren Nilsson.

Kompetens och flexibilitet

När det första beslutet kom i mars om att vårens undervisning skulle ske på distans, kunde JMG snabbt ställa om tack vare stor kompetens och flexibilitet hos såväl medarbetare som studenter.

– Jag är mycket imponerad över hur bra det har gått med tanke på de svåra omständigheterna, förklarar Monica Löfgren Nilsson. Den här perioden har gett oss värdefulla kunskaper och erfarenheter som vi tar med oss in i arbetet med att vidareutveckla våra kurser och program på bästa sätt till hösten.

Beredskap också för campusundervisning

­– Samtidigt har vi en beredskap för att övergå till campusundervisning om förutsättningarna snabbt förändras vilket i sin tur är beroende av beslut och rekommendationer från myndigheter, regering och riksdag.

Hela hösten digital för nya internationella studenter

För JMG:s nya internationella studenter ges utbildningen på distans hela höstterminen.

När det gäller de internationella studenter som redan påbörjat sin masterutbildning kommer åtminstone första delen av terminen, fram till den 31 oktober, att ges på distans.

Idag återstår flera frågor att reda ut om höstens undervisning och prefekten ber alla studenter om förståelse i den för oss alla ovanliga situationen. Mer information publiceras löpande så fort som möjligt.  

Här hittar du mer information

Kontakt

Du kan också kontakta JMG:s studieadministratörer om du inte hittar svar på dina frågor: