Hoppa till huvudinnehåll
Länkstig

Hon får närmare 4 miljoner kronor från Cancerfonden

Publicerad

26 forskare i Göteborg får totalt 70 miljoner i årets stora utdelning från Cancerfonden. Störst bidrag går i år till Göran Landberg, som får sex miljoner kronor till sitt projekt om hur cancercellers aggressivitet påverkas av den miljö de befinner sig. Lill Mårtensson-Bopp, forskare på avdelningen för reumatologi och inflammationsforskning, får närmare fyra miljoner kronor i bidrag till sin forskning.

Cancerfonden delar i år ut totalt 770 miljoner kronor till forskare i Sverige, vilket är det största beloppet i Cancerfondens historia.

– Pengarna kommer uteslutande från gåvor. Det är tack vare alla generösa givare, privatpersoner och företag som det är möjligt för forskarna att hela tiden söka och hitta nya resultat i form av bättre behandlingsmetoder och nya mediciner för de som drabbas av cancer. Pengarna räddar liv, säger Klas Kärre, ordförande för Cancerfondens forskningsfond, i ett pressmeddelande.

Hon får bidrag från Cancerfonden:

Lill Mårtensson-Bopp
Roles of B-cell components and sub-populations in the development of cancers and as biomarkers for the prediction of adverse events following treatment with immune checkpoint inhibitors
3 750 000 kronor

Se alla som fick bidrag från Cancerfonden i Akademiliv

TEXT: ELIN LINDSTRÖM