Göteborgs universitet

Institutionen för fysik

Bild
Fysikstudenter i Övergången mellan Fysik forskarhus och Origo
Länkstig

Fysik är vetenskapen om materien och de krafter som håller den samman. Fysikens landvinningar påverkar såväl det filosofiska tänkandet som hela vår världsbild, men fysik handlar också om upptäckter som leder till produkter som vi använder i vår vardag. Genom att studera fysik får du verktyg att förstå hur vårt universum hänger ihop, från de minsta beståndsdelarna till de största himlakropparna.

På Institutionen för fysik vid Göteborgs universitet bedrivs banbrytande forskning inom allt ifrån atom- och molekylfysik, nanomaterial och biofysik till komplexa system och den kondenserade materiens fysik. Här kan du utbilda dig till fysiker, sjukhusfysiker eller lärare, och läsa kurser i datorstödd fysikalisk mätteknik.
Vi erbjuder också en rad populärvetenskapliga kurser i bland annat astronomi och programmering som vänder sig till allmänheten.
Forskningen och undervisningen vid institutionen sker i nära samarbete med institutionerna för Fysik, Rymd- och geovetenskap och Mikroteknologi och nanovetenskap vid Chalmers tekniska högskola inom ramen för Göteborgs Fysikcentrum.

Aktuellt