Interiör FysikLek
Foto: Malin Arensson

FysikLek

FysikLek öppnar till våren 2021! På grund av rådande situation kring Coronavirusets spridning i Sverige kommer FysikLek erbjuda digitala träffar.

FysikLek är en upplevelse om kraft och rörelsebalanstyngdpunkt och jämvikt. Här får de unga besökarna följa med på spännande experiment och lära sig mer om fysik på ett lekfullt sätt. FysikLeks verksamhet vänder sig främst till elever i grundskolans årskurs 2-4.

Balanserande spikar
Foto: Carolina Svensson

Så går besöket till

Ett virtuellt besök hos FysikLek innebär att klassen samlas under två timmar i sitt klassrum med uppkopplad storbild på projektor. ”Besöket” innebär:

• Vi hälsar välkomna via verktyget Zoom!
  • Eleverna får se ett antal inspelade filmer.
  • Mitt i filmerna får eleverna en fråga att besvara eller uppgift att göra tillsammans i klassen.
  • Eleverna kan svara på frågorna via chatt eller via datorns mikrofon.
  • Vi svarar sedan på filmfrågan och har en diskussion om elevernas svar och funderingar.
  • ”Besöket” avslutas med en muntlig frågestund om allt som hänt och andra frågor om fysik.
  • Allt sker via det digitala mötesverktyget Zoom och vi hjälper till med att instruera programmets funktion.

Alla intresserade är välkomna att göra en intresseanmälan för ett studiebesök. Besöksdag och tid är oftast på en torsdag mellan kl 9.30-11.30. Besöket är kostnadsfritt.

Här kommer snart en anmälningslänk och möjliga tider/datum att finnas!

FysikLek interiör
Foto: Malin Arensson

Kontakt

Om du har frågor om FysikLek eller vill bidra till projektet, är du välkommen att kontakta:
Magnus Karlsteen, docent vid institutionen för fysik på Chalmers och ansvarig för FysikLeks verksamhet.​
Jonas Enger​, lektor vid Göteborgs universitet och pedagogiskt ansvarig för FysikLek.

Hitta hit

FysikLek är ett samarbete mellan Chalmers tekniska högskola och Göteborgs universitet.
Våra lokaler ligger i Origo-huset, campus Johanneberg, Kemigården 1.