Introduktion till evidensbasering: kvantitativa metoder

EV2210
Avancerad nivå
7,5 högskolepoäng (hp)
Studietakt
Undervisningstid
Studieort
Ortsoberoende
Undervisningsform
Distans
Start/slut
Ansökan öppen
Anmälningskod
GU-12454
Ansökan stängd. Sen anmälan öppnar 15 juli 2021.

Vad betyder det att en behandling är evidensbaserad?

Historiskt finns en mängd förståelser av vilken evidens som är relevant för olika frågeställningar, vilket har betydelse för hur vi bedömer evidens idag. I den här kursen introduceras du i några av de mest grundläggande teknikerna för att bedöma evidensstyrka. Genom att använda granskningsmallar lär du dig att själv värdera styrkor och svagheter i olika kvantitativa studiers resultat. Vi arbetar också med att söka upp och sålla i forskningslitteraturen.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

För tillträde till kursen krävs kandidatexamen om 180 hp eller motsvarande, eller relevant erfarenhet av arbete med evidens, kvalitetssäkring eller verksamhetsutveckling samt minst yrkesexamen eller universitetsutbildning motsvarande 120 hp.

Urval

Urvalet sker utifrån arbetslivserfarenhet. På grund av utbildningens tidsåtgång ges företräde till sökanden med en tydlig intentionsförklaring från arbetsgivare. I övrigt baseras urval på antingen A. utförlig redogörelse för tidigare erfarenhet, nuvarande eller framtida roll i arbete med evidens, kvalitetssäkring och utvärdering eller B. intyg från arbetsgivare som anger vilken roll den sökande har haft, nu har och i framtiden förväntas ha i arbete med förändring av verksamheten i enlighet med ny kunskap.

Mer information om antagningsprov och arbetslivserfarenhet