Hoppa till huvudinnehåll
Göteborgs universitet
Bild
Länkstig

GADIP Konferens 2016

Vad innebär säkerhet för olika aktörer i flyktingprocessen? GADIP (Gender and Development in Practice) bjöd 2016 in till en internationell konferens för att belysa den aktuella frågan kring flyktingsituationen ur ett genus- och säkerhetsperspektiv. Vid konferensen diskuterades flyktingsituationen och förutsättningar för kvinnor och män före, under och efter flykten. En rapport från konferensen finns tillgänglig (på engelska) på denna sida.

Om konferensen

Vad innebär säkerhet för olika aktörer i flyktingprocessen? GADIP (Gender and Development in Practice) bjöd 2016 in till en internationell konferens för att belysa den aktuella frågan kring flyktingsituationen ur ett genus- och säkerhetsperspektiv. Vid konferensen diskuterades flyktingsituationen och förutsättningar för kvinnor och män före, under och efter flykten.

Konferensen var kostnadsfri och öppen för alla som är intresserade av frågeställningen oavsett politisk, akademisk eller organisatorisk tillhörighet. GADIP är en opolitisk ideell förening som består av forskare och föreningsaktiva för att skapa en mötesplats där teori och praktik möts i en dialog med genusperspektiv på aktuella samhällsfrågor. 

Konferensen arrangerades i samarbete med GADIP, Göteborgs Stad och Institutionen för globala studier, Göteborgs Universitet.

Läs rapporten från konferensen (på engelska)
GADIP Report (PDF)