praktisera hos CGM

Praktisera hos CGM

CGM tar löpande emot ansökningar om praktik från studenter och andra. Vi får många förfrågningar men kan bara erbjuda ett fåtal platser per termin, så vänta inte med att skicka din ansökan om du är intresserad av att göra praktik hos oss.

Vill du praktisera på CGM?

Det går utmärkt att kombinera praktiken med att utveckla en uppsatsidé eller med uppsatsskrivande inom CGM:s ämnesområde, vi har dock inte kapacitet att handleda uppsatser.

Vi kan inte ta emot praktikanter över sommaren (mitten av juni-mitten av augusti) eller ge någon finansiell ersättning för praktiken.

Alla våra praktikanter behöver ha följande grundläggande kvalifikationer

• Förmåga att arbeta självständigt och ta egna intitativ för att genomföra dina uppgifter.
  • Då mycket av vår verksamhet genomförs på engelska måste du behärska språket flytande i tal och skrift.
  • Du skall studera (eller ha studerat) på Masternivå, alt. ha en arbetslivserfarenhet som vi bedömer som motsvarande.

Vi prioriterar praktik på 10 veckor eller längre. Du kan praktisera på heltid eller deltid (minst 50%) beroende på vad som passar dig bäst.

Kontakta oss på globalmigration@cgm.gu.se, till ansökan vill vi ha ditt CV och ett personligt presentations/motivationsbrev på max en A4-sida.
Om vi tycker att din ansökan är intressant så vill vi träffa dig för att se hur/om vi kan utforma din praktik på CGM på bästa sätt för alla inblandade.

Vi har fortfarande möjlighet att ta emot en eller två praktikanter under vårterminen 2020 och det går också bra attt redan nu ansöka om praktik under höstterminen 2020.

Arbetsuppgifter under våren kommer bland annat att kretsa kring att hjälpa till med arrangerandet av våra ordinarie seminarier och workshops, bland annat CGMs medverkan i Vetenskapsfestivalen. Du kan även ha egna idéer kring seminarier som du vill organisera, gärna riktat till studenter och allmänhet.

Du kan även komma att arbeta med uppdatering av vår migrationsforsknings-databas och det finns utrymme för mer forskningsrelaterade uppgifter om så önskas. Det går också utmärkt att kombinera praktiken med att utveckla en uppsatsidé eller uppsatsskrivande inom CGM:s ämnesområde.

Kvalifikationer praktik med allmänna uppgifter

• Flytande engelska i tal och skrift är ett krav, svenska-kunskaper är bra men inte nödvändigt.
  • Du behöver vara självständig och kunna ta egna initiativ för att genomföra dina arbetsuppgifter.