Bild
Student ställer in en mikrofon
Foto: Johan Wingborg
Länkstig

Musikproduktion 1, inspelningsteknik

Kurs
MVK902
Grundnivå
7,5 högskolepoäng (hp)
Studietakt
25%
Undervisningstid
Blandad undervisningstid
Studieort
Göteborg
Undervisningsform
Campus
Undervisningsspråk
Svenska
Start/slut
-
Ansökningsperiod
-
Anmälningskod
GU-25333
Ansökan stängd

Kort om kursen

Vill du lära dig grunderna i studioinspelning? I den här kursen fokuserar du på de teoretiska och praktiska grunderna i studioinspelningsteknik: ljudlära och akustik, mixerbord och mikrofoner, inspelningsteknik och mixprinciper. 

Om utbildningen

Studion är mer än bara en plats för inspelning av musik, den är ett instrument i sig. Studiotekniken befinner sig i ständig utveckling och hur man använder musikstudion är något som formas av nästa generation av producenter och musikskapare. Vår inställning är att tekniken skall vara i musikens tjänst och inte tvärtom. 

Kurserna i musikproduktion vänder sig till dig som vill lära dig att arbeta kreativt och strukturerat med musikteknik.  

Detta är första kursen i ett större kurspaket om fyra steg inom området musikproduktion. Den här första kursen fokuserar på studioinspelningsteknik där du bland annat får färdigheter i ljudlära och akustik samt lär dig använda mixerbord, mikrofoner och flerkanals musikinspelning i studio.

Behörigheter och urval

Behörighet

Grundläggande behörighet

Urval

För att din ansökan ska vara giltig krävs att du senast sista ansökningsdag skickar in arbetsprov via arbetsprovstjänsten SlideRoom. Urvalet grundas på inskickat material i form av egenproducerad ljudinspelning (minst en och max tre) samt bifogad arbetsbeskrivning. Rangordning sker efter bedömd nivå på tekniska samt konstnärliga färdigheter. Det inskickade materialet ska vara av kvalitet som du anser ger ditt material rättvisa.

Skicka in ditt arbetsprov via SlideRoom

OBS! Endast arbetsprov inskickade till detta webbsystem accepteras. Var noga med att i god tid skicka in materialet för att undvika tekniska problem. Detta ansvar ligger helt på dig som sökande.

Så är det att plugga

Undervisningen

Undervisningen sker i form av seminarier, föreläsningar och grupparbete. Du får under kursens gång även genomföra ett eget projektarbete. Efter Musikproduktion 1 kan du välja att fördjupa och bredda dina kunskaper i musikproduktion ytterligare, där steg 2 är uppdelat i två kurser. 

  • MVK902 Musikproduktion 1, inspelningsteknik
  • MVK914 Musikproduktion 2a, postproduktion inom musik
  • MVK915 Musikproduktion 2b, elektroniskt och digitalt musikskapande
  • MVK922 Musikproduktion 3, fördjupningskurs 1
  • MVK923 Musikproduktion 4, fördjupningskurs 2

Kurserna i musikproduktion går på tisdagar.

Lokaler

Högskolan för scen och musik bedriver sin verksamhet på fyra adresser i Göteborg: Eklandagatan 86, Åvägen 24 (Brewhouse), Vasagatan 50 (HDK-Valand) och Triörgatan 1 (Andra stället).

Läs mer om lokaler