Studenter vid mixerbord

GU-13734
Ansökan stängd

Om utbildningen

Varje studio är ett musikinstrument menar producenten Brian Eno, det sammanfattar vår inställning. Vi menar att tekniken skall vara i musikens tjänst och inte tvärt om. Kurserna riktar sig till dig som är intresserad av ljudteknik och musikproduktion och ges i tre steg, där steg 2 är uppdelat i två kurser. Stegen ger möjlighet till fördjupning och breddning. Kurserna handlar delvis om apparater och mjukvara men vår intention är att du ska lära dig att arbeta kreativt, musikaliskt och strukturerat med musikteknik.

• MVK902 Musikproduktion 1, inspelningsteknik
  • MVK914 Musikproduktion 2a, postproduktion inom musik
  • MVK915 Musikproduktion 2b, elektroniskt och digitalt musikskapande
  • MVK922 Musikproduktion 3, fördjupningskurs 1

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

För tillträde till kursen krävs godkänt resultat i någon av kurserna i Musikproduktion 2 (MVK914 eller MVK915) 7.5hp eller motsvarande.

Urval

För att din ansökan ska vara giltig krävs att du senast sista ansökningsdag skickar in arbetsprov till Högskolan för scen och musik. Urvalet grundas på inskickat material i form av egenproducerad ljudinspelning (minst en och max tre) samt bifogad arbetsbeskrivning. Rangordning sker efter bedömd nivå på tekniska samt konstnärliga färdigheter. Det inskickade materialet ska vara av kvalitet som du anser ger ditt material rättvisa.

För hantering och bedömning av arbetsprover använder vi ossav en extern tjänst levererad av SlideRoom Technologies Inc. Genom att använda tjänsten samtycker du till att Göteborgs universitet får hantera de personuppgifter och det material som du lämnar via SlideRoom i syfte att bedöma din ansökan om utbildningsplats. Det material du laddar upp finns kvar hos SlideRoom tills du själv väljer att ta bort det från deras servrar.

Här kan du registrera dig i SlideRoom och ladda upp dina arbetsprover.

OBS! Endast arbetsprov inskickade till detta webbsystem accepteras. Var noga med att i god tid skicka in materialet för att undvika tekniska problem. Detta ansvar ligger helt på dig som sökande.

Så är det att plugga

Lokaler

Kursen ges vid Högskolan för scen och musik i centrala Göteborg. I huset finns bland annat övningsrum, konsertscener och välutrustade inspelningsstudior. Besöksadress: Fågelsången 1, Göteborg.

Läs mer om lokaler