Studenter vid mixerbord

GU-23728
Ansökan stängd

Om utbildningen

Studion är mer än bara en plats för inspelning av musik, den är ett instrument i sig. Studiotekniken befinner sig i ständig utveckling och hur man använder musikstudion är något som formas av nästa generation av producenter och musikskapare. Vår inställning är att tekniken skall vara i musikens tjänst och inte tvärtom.

I fördjupningskursen Musikproduktion 3 bygger du på dina kunskaper inom musikproduktion ytterligare. Du kommer att genomföra ett eget undersökande arbete inom musikteknik. Arbetet omfattar bland annat att lära sig välja rätt verktyg och metoder, och att kunna redovisa fördjupade ämnesteoretiska och praktiska färdigheter som är relevanta för ditt fördjupningsområde. I kursen ingår också att utvärdera och granska ditt eget och andras arbeten.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

För tillträde till kursen krävs godkänt resultat i någon av kurserna i Musikproduktion 2 (MVK914 eller MVK915) 7.5hp eller motsvarande.

Urval

För att din ansökan ska vara giltig krävs att du senast sista ansökningsdag skickar in arbetsprov till Högskolan för scen och musik. Urvalet grundas på inskickat material i form av egenproducerad ljudinspelning (minst en och max tre) samt bifogad arbetsbeskrivning. Rangordning sker efter bedömd nivå på tekniska samt konstnärliga färdigheter. Det inskickade materialet ska vara av kvalitet som du anser ger ditt material rättvisa.

För hantering och bedömning av arbetsprover använder vi ossav en extern tjänst levererad av SlideRoom Technologies Inc. Genom att använda tjänsten samtycker du till att Göteborgs universitet får hantera de personuppgifter och det material som du lämnar via SlideRoom i syfte att bedöma din ansökan om utbildningsplats. Det material du laddar upp finns kvar hos SlideRoom tills du själv väljer att ta bort det från deras servrar.

Här kan du registrera dig i SlideRoom och ladda upp dina arbetsprover.

OBS! Endast arbetsprov inskickade till detta webbsystem accepteras. Var noga med att i god tid skicka in materialet för att undvika tekniska problem. Detta ansvar ligger helt på dig som sökande.

Så är det att plugga

Höstterminen 2021 går kursen på tisdagseftermiddagar.

Som student ska du även delta i, och ibland leda, seminarier samt hålla i genomgångar och assistera vid undervisning. Efter Musikproduktion 3 kan du fördjupa dina kunskaper ytterligare i MVK923 Musikproduktion 3, fördjupningskurs 2.

Kursen ges vid Högskolan för scen och musik i centrala Göteborg.

Fristående kurser ger inte behörighet att boka övningsrum på Högskolan för scen och musik. Som student behöver du själv säkerställa att du har tillgång till övningsinstrument eller annan utrustning, samt rum för övning etc som är nödvändiga för att klara kursen.

Läs mer om lokaler