Bild
Händer vid ett mixerbord
Foto: Johan Wingborg
Länkstig

Musikproduktion 4, fördjupningskurs 2

Kurs
MVK923
Grundnivå
7,5 högskolepoäng (hp)
Studietakt
25%
Undervisningstid
Dag
Studieort
Göteborg
Undervisningsform
Campus
Undervisningsspråk
Svenska
Start/slut
-
Ansökningsperiod
-
Anmälningskod
GU-25339
Ansökan stängd

Kort om kursen

Studion är mer än bara en plats för inspelning av musik, den är ett instrument i sig. Studiotekniken befinner sig i ständig utveckling och hur man använder musikstudion är något som formas av nästa generation av producenter och musikskapare. Vår inställning är att tekniken skall vara i musikens tjänst och inte tvärtom.

Om utbildningen

I Musikproduktion 4 bygger du på dina kunskaper inom musikproduktion och får möjlighet att profilera dina studier ytterligare. Du kommer självständigt att få genomföra och redovisa ett eget undersökande projekt inom musikproduktion samt diskutera och reflektera utifrån ditt eget och de andra kursdeltagarnas projekt. Kursen innehåller även en del som är inriktad mot pedagogiska och didaktiska perspektiv.  

Behörigheter och urval

Behörighet

För tillträde till kursen krävs grundläggande behörighet och godkänt resultat i kursenMVK922 Musikproduktion 3, 7.5 hp.

Urval

För att din ansökan ska vara giltig krävs att du senast sista ansökningsdag skickar in arbetsprov via arbetsprovstjänsten SlideRoom. Urvalet grundas på inskickat material i form av egenproducerad ljudinspelning (minst en och max tre) samt bifogad arbetsbeskrivning. Rangordning sker efter bedömd nivå på tekniska samt konstnärliga färdigheter. Det inskickade materialet ska vara av kvalitet som du anser ger ditt material rättvisa.

Skicka in ditt arbetsprov via SlideRoom

OBS! Endast arbetsprov inskickade till detta webbsystem accepteras. Var noga med att i god tid skicka in materialet för att undvika tekniska problem. Detta ansvar ligger helt på dig som sökande.

Efter studierna

Så är det att plugga

Undervisningen

Undervisningsformerna utgörs av seminarier, föreläsningar, eget arbete och grupparbete. Delar av kursen kan komma att genomföras på distans. 

Kurserna i musikproduktion går på tisdagar.

Lokaler

Högskolan för scen och musik bedriver sin verksamhet på fyra adresser i Göteborg: Eklandagatan 86, Åvägen 24 (Brewhouse), Vasagatan 50 (HDK-Valand) och Triörgatan 1 (Andra stället).

Läs mer om lokaler