Bild
Två studenter i studion
Foto: Johan Wingborg
Länkstig

Musikproduktion 2a, postproduktion inom musik

Kurs
MVK914
Grundnivå
7,5 högskolepoäng (hp)
Studietakt
25%
Undervisningstid
Blandad undervisningstid
Studieort
Göteborg
Undervisningsform
Campus
Undervisningsspråk
Svenska
Start/slut
-
Ansökningsperiod
-
Anmälningskod
GU-25336
Ansökan stängd

Kort om kursen

I fortsättningskursen Musikproduktion 2a fördjupar du dina kunskaper inom musikproduktion, med fokus på postproduktion. Postproduktion är det förädlingsarbete som tar vid efter att det musikaliska råmaterialet har spelats in. Här lär du dig att använda studioteknik utifrån konstnärliga val och får analysera, reflektera och tolka en ljudbild vid arbete med mix och mastering. Du bekantar dig bland annat med begrepp som editering, timing, pitch, arbetsflöde, signalhantering och effekter.

Om utbildningen

Studion är mer än bara en plats för inspelning av musik, den är ett instrument i sig. Studiotekniken befinner sig i ständig utveckling och hur man använder musikstudion är något som formas av nästa generation av producenter och musikskapare. Vår inställning är att tekniken skall vara i musikens tjänst och inte tvärtom.

Efter Musikproduktion 2a kan du välja att fördjupa och bredda dina kunskaper i musikproduktion i ytterligare.

  • MVK914 Musikproduktion 2a, postproduktion inom musik
  • MVK915 Musikproduktion 2b, elektroniskt och digitalt musikskapande
  • MVK922 Musikproduktion 3, fördjupningskurs 1
  • VK923 Musikproduktion 4, fördjupningskurs 2

Kurserna i musikproduktion går på tisdagar.

Behörigheter och urval

Behörighet

För tillträde till kursen krävs godkänt resultat i Musikproduktion 1, inspelningsteknik (MVK902) 7,5hp eller motsvarande.

Urval

För att din ansökan ska vara giltig krävs att du senast sista ansökningsdag skickar in arbetsprov via arbetsprovstjänsten SlideRoom. Urvalet grundas på inskickat material i form av egenproducerad ljudinspelning (minst en och max tre) samt bifogad arbetsbeskrivning. Rangordning sker efter bedömd nivå på tekniska samt konstnärliga färdigheter. Det inskickade materialet ska vara av kvalitet som du anser ger ditt material rättvisa.

Skicka in ditt arbetsprov via SlideRoom

OBS! Endast arbetsprov inskickade till detta webbsystem accepteras. Var noga med att i god tid skicka in materialet för att undvika tekniska problem. Detta ansvar ligger helt på dig som sökande.

Så är det att plugga

Undervisningen

Undervisningsformerna utgörs av seminarier, föreläsningar, eget arbete och grupparbete.

Lokaler

Högskolan för scen och musik bedriver sin verksamhet på fyra adresser i Göteborg: Eklandagatan 86, Åvägen 24 (Brewhouse), Vasagatan 50 (HDK-Valand) och Triörgatan 1 (Andra stället).

Läs mer om lokaler