Hoppa till huvudinnehåll
Bild
Två studenter i studion
Foto: Johan Wingborg
Länkstig

Musikproduktion 2a, postproduktion inom musik

Kurs
MVK914
Grundnivå
7,5 högskolepoäng (hp)
Studietakt
25%
Undervisningstid
Dag
Studieort
Göteborg
Undervisningsform
Campus
Undervisningsspråk
Svenska
Start/slut
-
Ansökan öppen
-
Anmälningskod
GU-23726
Tillfället är inställt

Om utbildningen

Varje studio är ett musikinstrument menar producenten Brian Eno, det sammanfattar vår inställning. Vi menar att tekniken skall vara i musikens tjänst och inte tvärt om. Kurserna riktar sig till dig som är intresserad av ljudteknik och musikproduktion och ges i tre steg, där steg 2 är uppdelat i två kurser. Stegen ger möjlighet till fördjupning och breddning. Kurserna handlar delvis om apparater och mjukvara men vår intention är att du ska lära dig att arbeta kreativt, musikaliskt och strukturerat med musikteknik.

  • MVK902 Musikproduktion 1, inspelningsteknik
  • MVK914 Musikproduktion 2a, postproduktion inom musik
  • MVK915 Musikproduktion 2b, elektroniskt och digitalt musikskapande
  • MVK922 Musikproduktion 3, fördjupningskurs 1

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

För tillträde till kursen krävs godkänt resultat i Musikproduktion 1, inspelningsteknik (MVK902) 7,5hp eller motsvarande.

Urval

För att din ansökan ska vara giltig krävs att du senast sista ansökningsdag skickar in arbetsprov till Högskolan för scen och musik. Urvalet grundas på inskickat material i form av egenproducerad ljudinspelning (minst en och max tre) samt bifogad arbetsbeskrivning. Rangordning sker efter bedömd nivå på tekniska samt konstnärliga färdigheter. Det inskickade materialet ska vara av kvalitet som du anser ger ditt material rättvisa.

För hantering och bedömning av arbetsprover använder vi ossav en extern tjänst levererad av SlideRoom Technologies Inc. Genom att använda tjänsten samtycker du till att Göteborgs universitet får hantera de personuppgifter och det material som du lämnar via SlideRoom i syfte att bedöma din ansökan om utbildningsplats. Det material du laddar upp finns kvar hos SlideRoom tills du själv väljer att ta bort det från deras servrar.

Här kan du registrera dig i SlideRoom och ladda upp dina arbetsprover.

OBS! Endast arbetsprov inskickade till detta webbsystem accepteras. Var noga med att i god tid skicka in materialet för att undvika tekniska problem. Detta ansvar ligger helt på dig som sökande.

Så är det att plugga

Lokaler

Kursen ges vid Högskolan för scen och musik i centrala Göteborg.

Fristående kurser ger inte behörighet att boka övningsrum på Högskolan för scen och musik. Som student behöver du själv säkerställa att du har tillgång till övningsinstrument eller annan utrustning, samt rum för övning etc som är nödvändiga för att klara kursen. 

Läs mer om lokaler