Två studenter i studion

GU-23726
Tillfället är inställt

Om utbildningen

Studion är mer än bara en plats för inspelning av musik, den är ett instrument i sig. Studiotekniken befinner sig i ständig utveckling och hur man använder musikstudion är något som formas av nästa generation av producenter och musikskapare. Vår inställning är att tekniken skall vara i musikens tjänst och inte tvärtom.

I fortsättningskursen Musikproduktion 2a fördjupar du dina kunskaper inom musikproduktion, med fokus på postproduktion. Postproduktion är det förädlingsarbete som tar vid efter att det musikaliska råmaterialet har spelats in. Här lär du dig att använda studioteknik utifrån konstnärliga val och får analysera, reflektera och tolka en ljudbild vid arbete med mix och mastering. Du bekantar dig bland annat med begrepp som editering, timing, pitch, arbetsflöde, signalhantering och effekter.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

För tillträde till kursen krävs godkänt resultat i Musikproduktion 1, inspelningsteknik (MVK902) 7,5hp eller motsvarande.

Urval

För att din ansökan ska vara giltig krävs att du senast sista ansökningsdag skickar in arbetsprov till Högskolan för scen och musik. Urvalet grundas på inskickat material i form av egenproducerad ljudinspelning (minst en och max tre) samt bifogad arbetsbeskrivning. Rangordning sker efter bedömd nivå på tekniska samt konstnärliga färdigheter. Det inskickade materialet ska vara av kvalitet som du anser ger ditt material rättvisa.

För hantering och bedömning av arbetsprover använder vi ossav en extern tjänst levererad av SlideRoom Technologies Inc. Genom att använda tjänsten samtycker du till att Göteborgs universitet får hantera de personuppgifter och det material som du lämnar via SlideRoom i syfte att bedöma din ansökan om utbildningsplats. Det material du laddar upp finns kvar hos SlideRoom tills du själv väljer att ta bort det från deras servrar.

Här kan du registrera dig i SlideRoom och ladda upp dina arbetsprover.

OBS! Endast arbetsprov inskickade till detta webbsystem accepteras. Var noga med att i god tid skicka in materialet för att undvika tekniska problem. Detta ansvar ligger helt på dig som sökande.

Så är det att plugga

Undervisningen

Undervisningsformerna utgörs av seminarier, föreläsningar, eget arbete och grupparbete. Efter Musikproduktion 2a kan du välja att bredda dina kunskaper i MVK915 Musikproduktion 2b eller fördjupa kunskaperna i MVK922 Musikproduktion 3.

Höstterminen 2021 går kursen på tisdagseftermiddagar.

Kursen ges vid Högskolan för scen och musik i centrala Göteborg.

Fristående kurser ger inte behörighet att boka övningsrum på Högskolan för scen och musik. Som student behöver du själv säkerställa att du har tillgång till övningsinstrument eller annan utrustning, samt rum för övning etc som är nödvändiga för att klara kursen.

Läs mer om lokaler