Handrehabilitering inom arbetsterapi
I den här utbildningen tar vi upp frågor som relaterar till hållbarhet. Innehållet i kursen eller programmet passar in på minst ett av våra 10 hållbarhetskriterier. För dig som studerar innebär hållbarhetsmärkningen en vägledning, kvalitetssäkring och garant för att kurser eller program verkligen innehåller ett tydligt hållbarhetsperspektiv.
Om utbildningen
Kursen riktar sig till dig som är arbetsterapeut och vill fördjupa dina kunskaper om handrehabilitering inom arbetsterapi. Målet med kursen är att ge dig en fördjupning i teorier och evidensbaserad kunskap om handrehabilitering inom arbetsterapi. Innehåll i kursen är bland annat anatomi, undersökningsteknik, specifika funktionstillstånd i handen såsom ödem, smärta, nedsatt rörlighet och styrka.
I kursen ingår också fördjupning i aktivitetsperspektivet inom handrehabilitering, i arbetsterapeutiska modeller och teorier relevanta för handrehabilitering samt aktuell evidens för bedömningar och interventioner.
Kursen ges på kvartsfart, är uppdelad på fyra kurstillfällen under hösten. Däremellan bygger lärandet på individuella och gruppbaserade självstudier.
Preliminärt schema:
On-to 6-7/9
On-to 11-12/10
On-to 15-16/11 Campus
Ti-on 9-10/1 2024
Behörigheter och urval
Förkunskapskrav
För tillträde till kursen krävs arbetsterapeutexamen 180 högskolepoäng eller motsvarande (examensarbete 15 hp på grundnivå ska ingå).
Urval
Högskolepoäng, max 165 hp.
Så är det att plugga
Undervisningen
Kursen genomförs som distansstudier.
Ansökan till kursen görs via antagning.se