Bild
Bilder från Photographs from the Village series av Klara Källström and Thobias Fäldt
Foto: Photographs from the Village series by Klara Källström and Thobias Fäldt
Länkstig

Fotografiskt projektarbete

Kurs
FOG218
Grundnivå
15 högskolepoäng (hp)
Studietakt
75%
Undervisningstid
Dag
Studieort
Ortsoberoende
Undervisningsform
Distans
Undervisningsspråk
Engelska
Start/slut
-
Ansökan öppen
-
Anmälningskod
GU-35003
Ansökan stängd

Kort om kursen

Fotografiskt projektarbete är en grundläggande kurs där du jobbar självständigt med ett fotografiskt projekt. I kursen läggs stor vikt vid samtalet som rör fotografi och den kreativa processen. Under sommaren 2022 kommer kursen att ges på engelska.

Om utbildningen

Du kommer arbeta med ett individuellt projekt på valfritt tema och ges möjlighet att utveckla det egna bildspråket samt öka förståelsen för den konstnärliga processen. Kursen riktar sig till dig som redan har viss eller omfattande teknisk kunskap i analogt eller digitalt fotografi och vill fokusera på att utveckla den egna kreativa processen, kontextualisera dina bilder samt konstruktivt kritisera andras arbeten och använda dig av andras kritik i det egna arbetet. Det är meriterande att ha grundläggande kunskap i kamerateknik samt viss erfarenhet av att arbeta självständigt med fotografiskt projekt. Kursen kommer även att introducera nyckelkoncept inom fotografi med ett särskilt fokus på samtida teorier.

Kursen ges på distans. Du kommer att behöva en dator med mikrofon, webkamera och en stabil internetuppkoppling för att kunna delta i de kursmoment som sker online.

Under kursen kommer du att presentera ditt fotografiska projekt kontinuerligt och genom gruppdiskussioner och individuell handledning utvecklar du förmågan till kritisk analys i förhållande till din och dina kurskamraters arbetsprocesser.

Skicka in obligatoriskt arbetsprov

För att ansöka till denna kurs är det obligatoriskt att skicka in arbetsprov. Skicka in ditt arbetsprov i SlideRoom
Läs om vad ditt arbetsprov ska innehålla längre ner på denna sida. 
Arbetsprov för ansökan till sommarterminen 2022 skickas in mellan 18 februari - 22 mars 2022. 

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

Grundläggande behörighet

Arbetsprov

Instruktioner till arbetsprovet

Följande två texter ska finnas med i din ansökan: 

  • En projektbeskrivning (på engelska eller svenska) där du beskriver din projektidé du vill arbeta med under kursens gång. Det kan till exempel vara en beskrivning av det tema du kommer att arbeta med, information om utförande och material, problemställningar och arbetstitel. Vi efterlyser därutöver en öppenhet gentemot fotografi och söker viss kännedom i förhållande till fotografi och samtidskonst (max 4000 tecken).

  • En text (på engelska eller svenska) som beskriver ditt förhållningssätt till fotografi och konst, samt dina motiv att genomföra kursen (max 4000 tecken).

Din ansökan måste vara anonym. Vänligen inkludera inte ditt namn eller några personuppgifter i din ansökan.

Urval

Urvalet baseras på arbetsprov.