Bild
Bilder från Photographs from the Village series av Klara Källström and Thobias Fäldt
Foto: Photographs from the Village series by Klara Källström and Thobias Fäldt
Länkstig

Fotografiskt projektarbete

Kurs
FOG218
Grundnivå
15 högskolepoäng (hp)

Kort om kursen

Fotografiskt projektarbete är en grundläggande kurs där du jobbar självständigt med ett fotografiskt projekt. I kursen läggs stor vikt vid samtalet som rör fotografi och den kreativa processen. Kursen att ges på svenska.

Om utbildningen

Du kommer arbeta med ett individuellt projekt på valfritt tema och ges möjlighet att utveckla det egna bildspråket samt öka förståelsen för den konstnärliga processen. Kursen riktar sig till dig som redan har viss eller omfattande teknisk kunskap i analogt eller digitalt fotografi och vill fokusera på att utveckla den egna kreativa processen, kontextualisera dina bilder samt konstruktivt kritisera andras arbeten och använda dig av andras kritik i det egna arbetet. Det är meriterande att ha grundläggande kunskap i kamerateknik samt viss erfarenhet av att arbeta självständigt med fotografiskt projekt. Kursen kommer även att introducera nyckelkoncept inom fotografi med ett särskilt fokus på samtida teorier.

Kursen ges på distans. Du kommer att behöva en dator med mikrofon, webkamera och en stabil internetuppkoppling för att kunna delta i de kursmoment som sker online.

Under kursen kommer du att presentera ditt fotografiska projekt kontinuerligt och genom gruppdiskussioner och individuell handledning utvecklar du förmågan till kritisk analys i förhållande till din och dina kurskamraters arbetsprocesser.

Behörigheter och urval

Behörighet

Grundläggande behörighet

Ansök i tre steg

1. Ansök till kursen på antagning.se. Deadline 15 mars 2024.

2. Skicka in ditt arbetsprov via SlideRoom. Deadline 15 mars 2024.

3. Säkerställ att dina meriter som styrker din behörighet till kursen är registrerade på antagning.se. Deadline 15 mars 2024. Ditt arbetsprov ska innehålla:

1. En projektbeskrivning där du beskriver din projektidé du vill arbeta med under kursens gång. Det kan till exempel vara en beskrivning av det tema du kommer att arbeta med, information om utförande och material, problemställningar och arbetstitel. Vi efterlyser därutöver en öppenhet gentemot fotografi och söker viss kännedom i förhållande till fotografi och samtidskonst (max 4000 tecken).

2. Ladda upp 5–7 egna fotografiska arbeten. Ett arbete kan till exempel bestå av en eller flera stillbilder eller rörliga bilder. Namnge dessa arbeten med titlar.