Hoppa till huvudinnehåll
Länkstig

Danska 2, grundkurs

Kurs
NS1132
Grundnivå
15 högskolepoäng (hp)
Studietakt
50%
Undervisningstid
Kväll
Studieort
Göteborg
Undervisningsform
Campus
Undervisningsspråk
Svenska
Start/slut
-
Ansökan öppen
-
Anmälningskod
GU-22813
Tillfället är inställt

Kort om kursen

I en globaliserad värld blir även de närmaste grannländerna allt viktigare och det är en omväg att kommunicera med andra skandinaver på engelska. Många företag, särskilt på västkusten, har en gemensam organisation för hela Norden. Det är lätt att resa till Danmark, och det finns ett omfattande kulturellt utbyte mellan Danmark och Sverige. Sök Danska 2 om du vill ta dina danskstudier ett steg längre.

Om utbildningen

Den här kursen är till för dig som redan har gått Danska 1, och som vill fördjupa dina kunskaper om och färdigheter i danska. Studier i danska ger språkfärdighet och teoretiska kunskaper om språkvetenskap samt kunskaper om dansk historia, samhälle, litteratur och kultur. Grundkurs 2 fokuserar på färdighetsträning i skriftlig och muntlig danska, på dansk språkvetenskap och på dansk litteratur från de senaste hundra åren. Observera att undervisningsspråket är danska.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

Grundläggande behörighet samt godkänd grundkurs Danska 1, 15 hp.

Urval

Högskolepoäng, max 165 hp.

Efter studierna

Universitetsutbildning i danska är användbar för många olika yrkesgrupper, som översättare, säljare, journalister och skribenter. För lärare i såväl svenska som andra ämnen ger studier i danska ökad kompetens i grannspråksundervisning.De båda grundkurserna förbereder för vidare studier i ämnet och ger dig möjlighet att gå vidare till översättarprogrammet med danska som ett av källspråken. Efter denna kurs kan du läsa mer danska på fortsättningsnivå, exempelvis danska, fortsättningskurs, 15 hp och danska, fortsättningskurs 2, 15 hp.