Bild
Stilleben med: motorolja, hummer, tegelsten, sminkborstar och rördelar.
Foto: Nadim Elazzeh
Länkstig

Bli yrkeslärare

Genom att bli yrkeslärare kan du förvalta din kunskap på ett nytt sätt. Yrkeslärare är efterfrågade på arbetsmarknaden och det finns över 200 yrkesämnen att undervisa i.

Din erfarenhet behövs

Har du kvalificerade och aktuella yrkeskunskaper som du vill föra vidare till nästa generation av yrkesutövare? Då kan yrkeslärarprogrammet vara rätt för dig.

Inom gymnasieskolan och vuxenutbildningen finns över 200 yrkesämnen. I många av dessa är efterfrågan på utbildade lärare mycket större än utbudet. Här finns alltså ett glapp att fylla – och goda möjligheter för dig som vill växla in på ett nytt spår i arbetslivet. 

Sök yrkeslärarprogrammet

Yrkeslärarprogrammet tar in nya studenter varje termin. Vid Göteborgs universitet går utbildningen på halvfart under tre läsår. För att söka behöver du göra två saker:

1) ansöka om validering av dina yrkeskunskaper
2) söka utbildningen via antagning.se

Valideringsprocessen är viktig och värd att lägga lite tid på. En bra kartläggning av dina yrkeskunskaper ökar chanserna att bli antagen och ger dig rätt behörigheter när det är dags för examen. Så om du funderar på att bli yrkeslärare, ta första steget redan i dag. 

Om utbildningen

 

Studiestart: VT 2024

Studieort: Distans med campusförlagda träffar i Göteborg. 

Studietakt och omfattning: 90 hp, halvfart. Det är möjligt att läsa helfart under den sista terminen och därmed korta studietiden till fem terminer. 

Nivå: Grundnivå

Mer info: Se sidan om yrkeslärarprogrammet och informationssidan om hur du söker utbildningen.