Göteborgs universitet
Länkstig

Urval av tidigare utställningar

Galleriet på Jonsereds herrgård bjuder på regelbundna utställningar under året. Till detta kommer utställningar på andra platser i samband med programsamverkan. Det kan vara arkiv-, foto- och konstutställningar, inte sällan med koppling till Jonseredsseminariernas aktuella diskussioner. Här kan du ta del av ett urval av galleriets tidigare utställningar.

Sanna Sjöswärd / FADING STORIES

(2020, Domkyrkan Göteborg)
Med anledning av Fredsdagen 2020. Fotografen och författaren Sanna Sjöswärds fotografiska utställning Fading Stories som skapats i samarbete med Raoul Wallenberg Academy och Fotografiska i Stockholm, visas i en anpassad version. Drygt tjugo överlevande från Förintelsen porträtteras och berättar sina historier, många för första gången. Utställningen Fading stories - pass them on visades på Fotografiska i Stockholm under 2019, och en omgestaltad version har sedan visats som vandringsutställning i ett flertal kyrkor.

Arr: Jonsereds herrgård Göteborgs universitet, Levande Historia i Göteborg, Judiska församlingen, Svenska kyrkan Domkyrkoförsamlingen och Kultursamverkan, Stiftelsen Torgny Segerstedts Minne, Bok & Bibliotek i Norden, Innerstaden Göteborg och Sensus studieförbund.

Monique Wernhamn / The Sustainable Womans Feedback-klinik

(maj-september 2019)
The Sustainable Woman undersöker hållbarheten, livet och drömmarna på solsidan. I Feedback-kliniken: The Sustainable Woman ger dig feedback kring ditt projekt, coachar dig i privata dilemman, använder sin kompetens och livserfarenhet för att hjälpa dig utifrån dina behov och önskemål. I utbyte mot: en gentjänst som gör henne mer hållbar. Separatutställning. Teknik: fotografi, konversation, performance.

Läs mer om konstnären Monique Wernhamn 
Läs mer om verket "The Sustainable Woman's Feedback Klinik"