Kurspaket: magister i ekonomisk historia

Kurspaket
EHA30
Avancerad nivå
45 högskolepoäng (hp)
Studietakt
Undervisningstid
Studieort
Undervisningsform
Start/slut
Ansökan öppen
Anmälningskod
GU-18353
Ansökan stängd. Sen anmälan öppnar 16 juli 2021.

Detta kurspaket består av kurserna:

EHA121 Skapa och reglera marknader, 7,5 hp
EHA128 Internationell migration, 7,5 hp
EHA126 the Great Divergence, 7,5 hp
EHA512 Forskningsmetoder, 7,5 hp
EHA210 Ekonomisk historia, magisteruppsats, 15 hp

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

Behörig att antas till kurspaketet är den som uppfyller villkor för fordringarna för kandidatexamen  om 180 hp med huvudområdet ekonomisk historia, inklusive ett examensarbete på 15 hp. Dessutom krävs språkkunskaper motsvarande Engelska 6/Engelska B eller motsvarande resultat på ett internationellt erkänt test, till exempel TOEFL, IELTS.

Högskolepoäng, max 225 hp

Efter studierna

Studier i ekonomisk historia ger dig möjlighet att arbeta inom en mängd olika branscher och yrken. Exempelvis kan du arbeta som utredare, handläggare, analytiker eller konsult, både inom den offentliga och den privata sektorn.

Så är det att plugga

Lokaler

Handelshögskolans verksamhet finns på Vasagatan 1 och på Viktoriagatan 13. I lokalerna på Vasagatan 1 finns dessutom ekonomiska biblioteket, som har många studieplatser.

Läs mer om lokaler