Hoppa till huvudinnehåll
Länkstig

Vad blir jag efter Internationella språkprogrammet?

– Det finns en oändlig mängd olika svar på den frågan och svaret ser olika ut från student till student. Tidigare språkstudenter jobbar som skribenter, redaktörer, översättare, tolkar, lärare, orginalare, undertextare, språkkonsulter, språkteknologer, språkinstruktörer, projektledare, handläggare, konsulter och chefer. Men det här är inget facit, du som ny student vill kanske göra något helt annat av dina språkstudier?

Det kan vara klokt att parallellt med studierna fundera över vad inom språk du är intresserad av och på vilket sätt du skulle vilja använda språk i framtiden – och vad som är viktigt för dig i ett jobb generellt.

För att hamna på ett jobb du trivs med behöver du ha kunskap om dina behov, önskemål, erfarenheter och kompetenser, vad som finns och vilka alternativ du har – och hur du ska närma dig det du vill. Den typen av kunskap får du utveckla under programmets kurs ”Humanistens arbetsliv” och när du gör praktik i programmet. Du har också alltid tillgång till vägledningssamtal om studier, jobb och framtid hos oss studievägledare. Dessutom får du träffa personer som på olika sätt arbetar med språk på programmets föreläsningsserie ”Brännpunkt språk”!

/Malin Karlsson, studievägledare

Malin Karlsson, studievägledare för internationella språkprogrammet
Malin Karlsson, studievägledare för internationella språkprogrammet