Hoppa till huvudinnehåll
Länkstig

Cecilia Solér har fått expertuppdrag i Miljömålsberedningen

Publicerad

Miljömålsberedningen är inrättad av regeringen och har bland annat i uppdrag att föreslå en samlad strategi för att minska klimatpåverkan från konsumtion. Cecilia Solér, docent vid Handelshögskolan, är en av de utvalda experterna som kommer att medverka i beredningen.

Bild
porträtt Cecilia Solér
Cecilia Solér
Foto: Emma Fröjd

– Det känns som ett viktigt uppdrag och jag ser fram emot att få bidra med kunskap om hur konsumtionskulturen fungerar och hur marknadsföring påverkar konsumtion. Med hjälp av den kunskapen kan jag bidra med förslag på strategier och åtgärder som kan bidra till en ökad hållbar konsumtion, säger Cecilia Solér, docent i företagsekonomi vid Handelshögskolan, Göteborgs universitet.

Till vardags är Cecilia Solér lärare och forskare inom marknadsföring på Företagsekonomiska institutionen. Hon forskar om hållbar konsumtion med inriktning på hur konsumtionskultur och marknadsföring påverkar våra konsumtionsmönster. Läs mer om Cecilia och hennes forskning

Om Miljömålsberedningen

Miljömålsberedningen är inrättad av regeringen och har till uppgift att föreslå hur Sveriges miljömål ska nås genom förslag till strategier, styrmedel och åtgärder.

Läs mer om Miljömålsberedningen och Sveriges miljömål