Forskarskola - Klinisk forskning med klinisk epidemiologisk metodik

Forskarskola - Klinisk forskning med klinisk epidemiologisk metodik

I samarbete med Sahlgrenska akademin erbjuder Regionalt cancercentrum väst en forskarskola med fokus på klinisk forskning. Forskarskolan riktar sig till redan antagna, kliniskt verksamma, doktorander med hög motivation att utvecklas som kliniska forskare. Forskarskolan finansieras av Västra sjukvårdsregionen och Cancerfonden.

Forskarskolan omfattar sammanlagt 20 veckor heltidsstudier (30 hp), fördelat på fyra 5-veckorskurser om vardera 7,5 hp och pågår under två år. Under förutsättning att doktoranden har läst samtliga fyra kurser inom forskarskolan får doktoranden dispens från Sahlgrenska akademins obligatoriska introduktionskurs och uppfyller även övriga kurskrav som krävs för doktorsexamen vid Sahlgrenska akademin. Undervisningen har fokus på kunskapsbehovet hos den kliniskt verksamma forskaren.
Länk till Forskarskolan för mer och uppdaterad information

Ansökan till forskarskolan med start VT 2022

Preliminär antagning för VT 2022 är 3 september. Ansökan ställs (före 27 augusti) till forskarskolan@rccvast.se med kopia till maria.hedelin@gu.se. Antagning sker med brasklappen att även en formell ansökan görs enligt Sahlgrenska akademins kurskatalog under perioden 1-21 oktober. Den preliminära antagningen gör det möjligt för dig att söka tjänstledighet för studier från din kliniska tjänst då många tjänstescheman sätts sex månader i förväg.
För mer information om ansökan

Logga kliniska forskarskolan

Ansvarig/forskarskolan
Ola Bratt, professor i klinisk cancerepidemiolog