Bild
grafisk bild med lila bakgrund och vitt kors på
Origo.
Länkstig

Origo – examensutställning kandidat fri konst

Kultur & språk

Origo är titeln på årets examensutställning för kandidatstudenterna i fri konst. Origo är också mötesplatsen för 13 konstnärer som säger hej och hejdå till varandra. I verken framträder yttre och inre världar som influerats av samtidens akuta kriser såsom skogsavverkning, psykisk ohälsa och migration. Samtidigt gror där ett frö av hopp.

Examination,
Utställning
Datum
12 maj 2023 - 28 maj 2023
Plats
Konstepidemin, Konstepidemins väg 6, Göteborg

Bra att veta
Utställningen sträcker sig över flera av Konstepidemins utställningslokaler: Galleriet, Pannrummet, Bergrummet, Garaget och utomhus.
Arrangör
HDK-Valand – Högskolan för konst och design i samarbete med Konstepidemin

Titeln Origo syftar på skärningspunkten i ett koordinatsystem. Verken som visas kan ses som en slags origo av tid, erfarenheter och platser bortom det rum de är fysiskt placerade i. Här finner vi platser förknippade med hem, arbete och vardag, men också det obekanta, drömska och eskapistiska. Det kan vara platser som kontor, krog och sjukhuskorridorer, skog och underjord.

Avgångsstudenterna har med arbete i det analoga och det digitala skapat allt från rumsliga installationer, skulpturer, video- och ljudverk till måleri, fotografi och textil. I Origo skapas skärningspunkter där platser, personer, material och praktiker möts.

Vernissage
Datum och tid: 12 maj kl. 17.00–20.00 i samband med Epidemifredag

Samtal
Samtal om Konst med studenter: 16, 17, 19 maj kl. 16.00–19.00

Medverkande studenter
Nathalie Bilan. Helena Bratt. Alfred Pohl. Linnéa Frisk. Moa Hjärtström. Robert Jacobson. Charlie Vince Jakobsson. Elisabet Landin. Viveka Skyttberg. Alva Qi Törnqvist. Runa Rosgaard. Ajami Solros. Oskar Wikström.

Öppettider Konstepidemin 
Måndag och tisdag: Stängt
Onsdag: 16.00–20.00
Torsdag och fredag: 12.00–17.00
Lördag och söndag: 12.00–16.00

HDK-Valands samlingssida för samtliga examensevenemang