Till sidans topp

Sidansvarig: Webbredaktionen
Sidan uppdaterades: 2019-05-07 09:43

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Welcome Services - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Welcome Services vid Göteborgs universitet

Welcome Services erbjuder gästbostäder, information, råd och stöd till institutioner för mottagande av internationella forskare och internationell personal.
Vi erbjuder internationella utbytesstudenter studentbostäder under studieperioden vid universitetet och arrangerar introduktionsprogrammet samt aktiviteter för alla internationella studenter.

På den engelska sidan www.gu.se/welcome finns information som man kan hänvisa till vid rekrytering. Där finns information om visum, uppehålls- och arbetstillstånd, bostäder, skolor, försäkringar samt information om Göteborg och Sverige. Där finns också Guide for Visiting Researchers, International Faculty and Staff (PDF), som sammanfattar informationen och kan bifogas i mejl.

Medarbetarportalen finns information och service till institution som innefattar gästbostäder, checklista för mottagande samt en kalender med aktiviteter och seminarier som vi erbjuder gästforskare och internationell personal.

Medarbetarportalen har även en sektion för den internationella personalen och den innehåller information om folkbokföring, bankkonto, försäkringar, socialförsäkring, sjukvård etc. Där finns också en kalender med aktiviteter och informationsseminarier.

Vid rekrytering och anställning av personal från ett annat land än Sverige kan det finnas anledning att ta hjälp av universitetets upphandlade relocationfirma. Läs mer om vad relocation innebär och vilken hjälp som finns att få på Medarbetarportalen.
 

Jordglob

 

 

Kontaktinformation

Welcome Services

Göteborgs universitet
Box 100, 405 30 Göteborg

E-post:
welcomeservices@gu.se
guesthousing@gu.se
studenthousing@gu.se
welcomeprogramme@gu.se

Besöksadress:
Götabergsgatan 17

Sidansvarig: Webbredaktionen|Sidan uppdaterades: 2019-05-07
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?