Länkstig

Utvecklingsekonomi

Kurs
NEK302
Grundnivå
7,5 högskolepoäng (hp)
Studietakt
100%
Undervisningstid
Dag
Studieort
Göteborg
Undervisningsform
Campus
Undervisningsspråk
Svenska
Start/slut
-
Ansökan öppen
-
Anmälningskod
GU-28411
Ansökan stängd. Sen anmälan öppnar 15 december 2022.

Om utbildningen

Det övergripande målet med kursen är att ge studenterna en fördjupad kunskap i utvecklingsekonomi.

Utvecklingsekonomi handlar om den ekonomiska omvandlingen av utvecklingsekonomier. Kursen skall ge bred förståelse för teorier och metoder som används när man analyserar ekonomiska frågor i utvecklingssammanhang. Exempel på ämnen som behandlas inom utvecklingsekonomi är de faktorer som är avgörande för ekonomisk tillväxt, t.ex. orsakerna till fattigdom, befolkningstillväxt, konsekvenserna av liberalisering av handeln, etc. Dessutom ska kursen ge studenterna kunskap om hur man använder ekonomisk teori och metod för att analysera ekonomiska problemställningar.

NEK302 är en av de tre valbara kurser man kan välja mellan under vårterminen på fördjupningsnivå i nationalekonomi.
Den valbara kursen ingår tillsammans med NEK301 och NEK316 i de 30hp man läser på fördjupningsnivå för en kandidatexamen i nationalekonomi.

Valbara kurser: (Vårtermin: NEK302, NEK304 eller NEK307) (Hösttermin: NEK305, NEK308 eller NEK309). Kursen kan även läsas fristående.

Kursen ges på engelska.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

För tillträde till kursen krävs minst 45hp avslutade kurser i nationalekonomi. Förkunskaper motsvarande 15-högskolepoäng i statistik rekommenderas.

Urval

Högskolepoäng, max 165 hp.

Efter studierna

Arbetsmarknaden för nationalekonomer är god och utbildningen leder ofta till kvalificerade yrken i såväl privat som offentlig sektor. Banker, statliga myndigheter och större företag är några av de vanligaste arbetsgivarna. En annan möjlighet är att satsa på en forskarkarriär. Institutionen för nationalekonomi med statistik vid Göteborgs Universitet har en bred forskningsverksamhet inom bland annat miljöekonomi, finansiell ekonomi, utvecklingsekonomi och beteendeekonomi.

Så är det att plugga

Lokaler

Större delen av Handelshögskolans verksamhet finns på Vasagatan 1, men vi har också lokaler på Viktoriagatan 13. I lokalerna på Vasagatan 1 finns dessutom ekonomiska biblioteket, som är flera våningar högt och har många studieplatser.

Läs mer om lokaler