Textkritik och tradering av fornkyrkoslaviska texter

Grundnivå
15 högskolepoäng (hp)
Studietakt
Undervisningstid
Blandad undervisningstid
Studieort
Ortsoberoende
Undervisningsform
Distans
Start/slut
Ansökan öppen
Anmälningskod
GU-15303
Ansökan stängd

Om utbildningen

Det övergripande syftet med denna kurs är att ge en introduktion i textkritik baserat på fornkyrkoslaviska texter. Kursen innehåller teoretiska och praktiska moment. Du får utveckla sakkunskaper och färdigheter i att förstå och analysera skillnaden mellan fornkyrkoslaviska textverk och textvariationer, det vill säga representationer av textverken i tid och rum. Du ska på egen hand kunna värdera en handskriven källa i förhållande till textverket som den representerar. Du ges möjlighet att vid behov själv välja textverk på fornkyrkoslaviska som du vill arbeta med under kursens gång.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

För tillträde till kursen krävs godkänt resultat på kursen SL1102 Fornkyrkoslaviska, Grundkurs, Språkvetenskap 2, 7,5 högskolepoäng, eller motsvarande.

Högskolepoäng, max 225 hp.

Så är det att plugga

Undervisningen

Viktig tilläggsinformation inför höstterminen 2020 mot bakgrund av coronapandemin: Om undervisning och examination på campuskurs inte kan genomföras på campus kommer kursen att ges online istället.

Important additional information for the 2020 autumn semester in
connection to the corona pandemic: If teaching and examination cannot be
conducted on campus, campus courses will be offered in an online format
instead.