Foto: Johan Wingborg

Sök till master symfoniskt orkesterspel

Informationen gäller antagning till konstnärligt masterprogram i musik, inriktning symfoniskt orkesterspel.

Antagningsprov

(följande gällde för studiestart höstterminen 2020)

Orkesterinstrument

Upprop sker på Högskolan för scen och musik enligt information i kallelsen. Varje sökande får 15 minuters provtid (genomdrag med pianist erbjuds 10 minuter före provet). Juryn gör en kort intervju med dig.

Piano

Upprop sker på Högskolan för scen och musik enligt information i kallelsen.

• 10 minuter solistiska verk från minst två skilda epoker.
  • Obligatoriskt operautdrag (sänds ut ca 3 veckor i förväg).
  • Obligatoriskt orkesterutdrag (sänds ut ca 3 veckor i förväg).
  • Gestaltningsuppgift: Du får 15–30 minuters förberedelsetid för en lied som du ska framföra tillsammans med en av oss vald sångare/sångerska.
  • A vistaspel.
  • Juryn gör en kort intervju med dig.

Videoinspelning

OBS! gäller ej pianister

Om du har svårt att komma till Högskolan för scen och musik för antagningsprov ges möjlighet att söka med videoinspelning. Du kommer att få en fråga via e-post efter sista ansökningsdag om du kommer till proven eller vill skicka in en videoinspelning. Du som väljer att söka via inspelning får ett mejl med obligatoriska orkesterutdrag samtidigt med övriga sökande.

Krav vid inspelning av videon:

• Inspelningen ska ha hög ljudkvalitet.
  • Den sökande ska vara i närbild. Ansikte, hela armar och instrument ska synas tydligt
.
  • Obligatorisk konsert ska spelas in med pianoackompanjemang. Inspelningen görs utan klipp.

• Obligatoriska orkesterutdrag ska spelas i numrerad ordning. Inspelningen görs utan klipp
.

Behörighet och urval

Förkunskapskrav

Kandidatexamen i musik, eller motsvarande, samt musikaliska kunskaper och färdigheter som prövas vid antagningsprov och är grund för urval.

Urval baseras på antagningsprov.