Hoppa till huvudinnehåll
Bild
Sångare sjunger uttrycksfullt i mikrofon
Länkstig

Sång - jazz, pop, soul 1

Kurs
MVK654
Grundnivå
7,5 högskolepoäng (hp)
Studietakt
25%
Undervisningstid
Dag
Studieort
Göteborg
Undervisningsform
Campus
Undervisningsspråk
Svenska
Start/slut
-
Ansökan öppen
-
Anmälningskod
GU-15323
Ansökan stängd

Om utbildningen

Vad är typiskt för soulsång? Vilka sångtekniker används inom pop? Hur fraserar jazzsångare? Den här kursen vänder sig till dig som vill utveckla din sång. Du kommer att arbeta med sånger i populärmusikaliska genrer och dess influenser, såsom jazz, pop och soul, men även med till exempel blues och rock. Fokus ligger på att utforska variationsrikedomen i din röst, genom exempelvis teknik, stilistiska karaktärsdrag samt uttryckssätt och kommunikation. Du kommer även att få analysera och reflektera kring röstanvändning, frasering och uttryck i de olika genrerna. Undervisningen sker i masterclass-form samt genom muntliga och skriftliga uppgifter.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

Grundläggande behörighet

Urval

Urvalet grundas på inskickat material i form av inspelning. Senast sista ansökningsdag ska detta vara inskickat. Rangordning sker efter bedömd nivå på sångliga/instrumentala samt konstnärliga och musikaliska färdigheter. Det inskickade materialet ska vara av kvalitet som ni anser ger ert material rättvisa.

För hantering och bedömning av arbetsprover använder vi oss av en extern tjänst levererad av SlideRoom Technologies Inc. Genom att använda tjänsten samtycker du till att Göteborgs universitet får hantera de personuppgifter och det material som du lämnar via SlideRoom i syfte att bedöma din ansökan om utbildningsplats. Det material du laddar upp finns kvar hos SlideRoom tills du själv väljer att ta bort det från deras servrar.

Här kan du registrera dig i SlideRoom och ladda upp dina arbetsprover.

OBS! Endast arbetsprov inskickade till detta webbsystem accepteras. Var noga med att i god tid skicka in materialet för att undvika tekniska problem. Detta ansvar ligger helt på dig som sökande.

Så är det att plugga

Undervisningen

Höstterminen 2021 går kursen på tisdagseftermiddagar eller torsdagsförmiddagar.

Lokaler

Kursen ges vid Högskolan för scen och musik i centrala Göteborg. 

Fristående kurser ger inte behörighet att boka övningsrum på Högskolan för scen och musik. Som student behöver du själv säkerställa att du har tillgång till övningsinstrument eller annan utrustning, samt rum för övning etc som är nödvändiga för att klara kursen. 

Läs mer om lokaler