Sång - jazz, pop, soul 1

GU-23730
Ansökan stängd

Om utbildningen

Vad är typiskt för soulsång? Vilka sångtekniker används inom pop? Hur fraserar jazzsångare? Den här kursen vänder sig till dig som vill utveckla din sång. Du kommer att arbeta med sånger i populärmusikaliska genrer och dess influenser, såsom jazz, pop och soul, men även med till exempel blues och rock. Fokus ligger på att utforska variationsrikedomen i din röst, genom exempelvis teknik, stilistiska karaktärsdrag samt uttryckssätt och kommunikation. Du kommer även att få analysera och reflektera kring röstanvändning, frasering och uttryck i de olika genrerna. Undervisningen sker i masterclass-form samt genom muntliga och skriftliga uppgifter.

Behörigheter och urval

Grundläggande behörighet

Urval

Urvalet grundas på inskickat material i form av inspelning. Senast sista ansökningsdag ska detta vara inskickat. Rangordning sker efter bedömd nivå på sångliga/instrumentala samt konstnärliga och musikaliska färdigheter. Det inskickade materialet ska vara av kvalitet som ni anser ger ert material rättvisa.

För hantering och bedömning av arbetsprover använder vi oss av en extern tjänst levererad av SlideRoom Technologies Inc. Genom att använda tjänsten samtycker du till att Göteborgs universitet får hantera de personuppgifter och det material som du lämnar via SlideRoom i syfte att bedöma din ansökan om utbildningsplats. Det material du laddar upp finns kvar hos SlideRoom tills du själv väljer att ta bort det från deras servrar.

Här kan du registrera dig i SlideRoom och ladda upp dina arbetsprover.

OBS! Endast arbetsprov inskickade till detta webbsystem accepteras. Var noga med att i god tid skicka in materialet för att undvika tekniska problem. Detta ansvar ligger helt på dig som sökande.

Så är det att plugga

Vårterminen 2021 ges kursen på tisdagar kl 13.00–15.00.