Ryska, Fördjupningskurs, Text 2

Anmälningskod
GU-15205

Om utbildningen

I kursen får du ytterligare träning av läsförståelse och översättning av mer avancerade originaltexter. Du tränar också praktisk översättning från ryska till ett skandinaviskt språk av avancerade texter med större betoning på språkliga nyanser. Du får en fördjupad textförståelse genom läsning av äldre texter från 1600-1800-talen och analys av innehållet. Kursen innehåller också studium av grammatikens historiska utveckling med tonvikt på det ryska språkets generella ställning och utvecklingshistoria.

Behörigheter och urval

Godkänd RY1323.

Högskolepoäng, max 225 hp.

Så är det att plugga

Undervisningen

Viktig tilläggsinformation inför höstterminen 2020 mot bakgrund av coronapandemin: Om undervisning och examination på campuskurs inte kan genomföras på campus kommer kursen att ges online istället.

Important additional information for the 2020 autumn semester in
connection to the corona pandemic: If teaching and examination cannot be
conducted on campus, campus courses will be offered in an online format
instead.