Hoppa till huvudinnehåll
Länkstig

Musik- och ljudkomposition för visuell media

Kurs
Grundnivå
7,5 högskolepoäng (hp)
Studietakt
25%
Undervisningstid
Dag
Studieort
Göteborg
Undervisningsform
Campus
Undervisningsspråk
Svenska
Start/slut
-
Ansökan öppen
-
Anmälningskod
GU-13700
Ansökan stängd

Om utbildningen

“There is no terror in the bang, only the anticipation of it”  - Alfred Hitchcock
Kursen i musik- och ljudkomposition för visuell media riktar sig till dig som är intresserad av att skapa musik och ljud för rörlig bild i någon form. Det kan gälla både traditionell filmkomposition eller musik/ljud för spel och allt där emellan.
Under kursens gång arbetar vi med:
Filmprocess: konstnärlig filmproduktion, filmkomposition och kommunikationDramaturgi och drama: narrativ, manus och “att läsa film”Teknik: applikation och produktionEget projektarbeteVi fokuserar främst på det innehållsliga och arbetar med att identifiera och medvetandegöra val, metoder och processer. Vidare också utveckla ett kritiskt och forskande förhållningssätt i relation till fältet och sin egen praktik.
Kursen förutsätter grundläggande kunskaper musikskapande samt i hantering av de verktyg som krävs för hantering av musik och ljud till rörlig bild, både vad gäller grundläggande inspelningsteknik samt hantering av musik och ljuddata i relevanta musik- och ljudprogram som exempelvis ProTools eller Logic Pro X.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

Grundläggande behörighet

Urval

Alternativt urval

Så är det att plugga

Lokaler

Kursen ges vid Högskolan för scen och musik i centrala Göteborg. I huset finns bland annat övningsrum, konsertscener och välutrustade inspelningsstudior. Besöksadress: Fågelsången 1, Göteborg.