Musik- och ljudkomposition för visuell media

FIL001
Grundnivå
7,5 högskolepoäng (hp)
Studietakt
Undervisningstid
Eftermiddag
Studieort
Undervisningsform
Start/slut
Ansökan öppen
Anmälningskod
GU-15404
Ansökan öppnar 15 mars 2021

Om utbildningen

“There is no terror in the bang, only the anticipation of it”  - Alfred Hitchcock
Kursen i musik- och ljudkomposition för visuell media riktar sig till dig som är intresserad av att skapa musik och ljud för rörlig bild i någon form. Det kan gälla både traditionell filmkomposition eller musik/ljud för spel och allt där emellan.
Under kursens gång arbetar vi med:
Filmprocess: konstnärlig filmproduktion, filmkomposition och kommunikationDramaturgi och drama: narrativ, manus och “att läsa film”Teknik: applikation och produktionEget projektarbeteVi fokuserar främst på det innehållsliga och arbetar med att identifiera och medvetandegöra val, metoder och processer. Vidare också utveckla ett kritiskt och forskande förhållningssätt i relation till fältet och sin egen praktik.
Kursen förutsätter grundläggande kunskaper musikskapande samt i hantering av de verktyg som krävs för hantering av musik och ljud till rörlig bild, både vad gäller grundläggande inspelningsteknik samt hantering av musik och ljuddata i relevanta musik- och ljudprogram som exempelvis ProTools eller Logic Pro X.

Behörigheter och urval

Grundläggande behörighet

Urval

Urvalet grundas på inskickat material i form av egenproducerad musik och ljud, gärna med någon form av koppling till visuell media (minst en och max tre st. arbetsprover) samt bifogad arbetsbeskrivning och ett personligt brev med motivering kring varför du vill läsa kursen. Rangordning sker efter bedömd nivå på tekniska samt konstnärliga färdigheter. Det inskickade materialet ska vara av kvalitet som du anser ger ditt material rättvisa. För hantering och bedömning av arbetsprover använder vi oss av en extern tjänst levererad av SlideRoom Technologies Inc. Genom att använda tjänsten samtycker du till att Göteborgs universitet får hantera de personuppgifter och det material som du lämnar via SlideRoom i syfte att bedöma din ansökan om utbildningsplats. Det material du laddar upp finns kvar hos SlideRoom tills du själv väljer att ta bort det från deras servrar. Här kan du registrera dig i SlideRoom och ladda upp dina arbetsprover. OBS! Endast arbetsprov inskickade till detta webbsystem accepteras. Var noga med att i god tid skicka in materialet för att undvika tekniska problem. Detta ansvar ligger helt på dig som sökande.

Så är det att plugga

Höstterminen 2021 går kursen på tisdagseftermiddagar.

Lokaler

Kursen ges vid Högskolan för scen och musik i centrala Göteborg. I huset finns bland annat övningsrum, konsertscener och välutrustade inspelningsstudior. Besöksadress: Fågelsången 1, Göteborg.