Studenter och lärare vi bildskärmar med ljudmixning

Musik- och ljudkomposition för visuell media

FIL001
Grundnivå
7,5 högskolepoäng (hp)
Studietakt
Undervisningstid
Eftermiddag
Studieort
Undervisningsform
Start/slut
Ansökan öppen
Anmälningskod
GU-15404
Ansökan stängd

Om utbildningen

“There is no terror in the bang, only the anticipation of it”, hävdade mästerregissören Alfred Hitchcock. Kursen i musik- och ljudkomposition för visuell media riktar sig till dig som är intresserad av att skapa musik och ljud för rörlig bild i någon form. Det kan gälla både traditionell filmkomposition eller musik/ljud för spel och allt däremellan. Du kommer att få utforska filmprocessen och titta närmare på konstnärlig filmproduktion, filmkomposition och kommunikation. Inom dramaturgi och drama arbetar vi med narrativ, manus och ”att läsa film”, och inom teknik fokuserar vi på applikation och produktion. Du kommer att arbeta med att identifiera och medvetandegöra val, metoder och processer.

Behörigheter och urval

Grundläggande behörighet

Urval

Urvalet grundas på inskickat material i form av egenproducerad musik och ljud, gärna med någon form av koppling till visuell media (minst en och max tre st. arbetsprover) samt bifogad arbetsbeskrivning och ett personligt brev med motivering kring varför du vill läsa kursen. Rangordning sker efter bedömd nivå på tekniska samt konstnärliga färdigheter. Det inskickade materialet ska vara av kvalitet som du anser ger ditt material rättvisa. För hantering och bedömning av arbetsprover använder vi oss av en extern tjänst levererad av SlideRoom Technologies Inc. Genom att använda tjänsten samtycker du till att Göteborgs universitet får hantera de personuppgifter och det material som du lämnar via SlideRoom i syfte att bedöma din ansökan om utbildningsplats. Det material du laddar upp finns kvar hos SlideRoom tills du själv väljer att ta bort det från deras servrar. Här kan du registrera dig i SlideRoom och ladda upp dina arbetsprover. OBS! Endast arbetsprov inskickade till detta webbsystem accepteras. Var noga med att i god tid skicka in materialet för att undvika tekniska problem. Detta ansvar ligger helt på dig som sökande.

Så är det att plugga

Undervisningen

Under kursen genomför du ett eget projektarbete. Vi fokuserar främst på det innehållsliga och förutsätter att du har grundläggande kunskaper i musikskapande samt i de verktyg som krävs för hantering av musik och ljud till rörlig bild. Både vad gäller grundläggande inspelningsteknik liksom hantering av musik och ljuddata i relevanta musik- och ljudprogram, till exempel ProTools eller Logic Pro X.

Undervisningsformerna utgörs av seminarier, föreläsningar, eget arbete och grupparbete.

Höstterminen 2021 går kursen på tisdagseftermiddagar.

Lokaler

Kursen ges vid Högskolan för scen och musik i centrala Göteborg. I huset finns bland annat övningsrum, konsertscener och välutrustade inspelningsstudior. Besöksadress: Fågelsången 1, Göteborg.