Bild
Studenter och lärare vi bildskärmar med ljudmixning
Foto: Johan Wingborg
Länkstig

Musik- och ljudkomposition för visuell media

Kurs
FIL001
Grundnivå
7,5 högskolepoäng (hp)
Studietakt
25%
Undervisningstid
Dag
Studieort
Göteborg
Undervisningsform
Campus
Undervisningsspråk
Svenska
Start/slut
-
Ansökan öppen
-
Anmälningskod
GU-25307

Kort om kursen

Mästerregissören Alfred Hitchcock hävdade att i filmens värld är det inte explosionen i sig som skrämmer oss, utan istället vetskapen om att det snart smäller. Kursen i musik- och ljudkomposition för visuell media riktar sig till dig som är intresserad av att skapa musik och ljud för rörlig bild i någon form. Det kan gälla både traditionell filmkomposition eller musik/ljud för spel och allt däremellan.

Om utbildningen

Du kommer att få utforska filmprocessen och titta närmare på konstnärlig filmproduktion, filmkomposition och kommunikation. Inom dramaturgi och drama arbetar vi med narrativ, manus och “att läsa film”, och inom teknik fokuserar vi på applikation och produktion. Du kommer att arbeta med att identifiera och medvetandegöra val, metoder och processer.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

Grundläggande behörighet

Urval

Urvalet grundas på inskickat material i form av

  • egenproducerad musik och ljud, gärna med någon form av koppling till visuell media (minst en och max tre st. arbetsprover)  
  • arbetsbeskrivning och ett personligt brev med motivering kring varför du vill läsa kursen

Rangordning sker efter bedömd nivå på tekniska samt konstnärliga färdigheter. Det inskickade materialet ska vara av kvalitet som du anser ger ditt material rättvisa. Materialet ska vara inskickat senast sista ansökningsdag via arbetsprovstjänsten SlideRoom.

Skicka in ditt arbetsprov via SlideRoom

OBS! Endast arbetsprov inskickade till detta webbsystem accepteras. Var noga med att i god tid skicka in materialet för att undvika tekniska problem. Detta ansvar ligger helt på dig som sökande.

Så är det att plugga

Undervisningen

Under kursen genomför du ett eget projektarbete. Vi fokuserar främst på det innehållsliga och förutsätter att du har grundläggande kunskaper i musikskapande samt i de verktyg som krävs för hantering av musik och ljud till rörlig bild. Både vad gäller grundläggande inspelningsteknik liksom hantering av musik och ljuddata i relevanta musik- och ljudprogram, till exempel ProTools eller Logic Pro X.
 

Undervisningsformerna utgörs av seminarier, föreläsningar, eget arbete och grupparbete.

Lokaler

Högskolan för scen och musik bedriver sin verksamhet på fyra adresser i Göteborg: Eklandagatan 86, Åvägen 24 (Brewhouse), Vasagatan 50 (HDK-Valand) och Triörgatan 1 (Andra stället).

Läs mer om lokaler