Musik- och ljudkomposition för visuell media

Grundnivå
7,5 högskolepoäng (hp)
Studietakt
Undervisningstid
Studieort
Undervisningsform
Start/slut
Ansökan öppen
Anmälningskod
GU-13700
Ansökan stängd

Om utbildningen

“There is no terror in the bang, only the anticipation of it”  - Alfred Hitchcock
Kursen i musik- och ljudkomposition för visuell media riktar sig till dig som är intresserad av att skapa musik och ljud för rörlig bild i någon form. Det kan gälla både traditionell filmkomposition eller musik/ljud för spel och allt där emellan.
Under kursens gång arbetar vi med:
Filmprocess: konstnärlig filmproduktion, filmkomposition och kommunikationDramaturgi och drama: narrativ, manus och “att läsa film”Teknik: applikation och produktionEget projektarbeteVi fokuserar främst på det innehållsliga och arbetar med att identifiera och medvetandegöra val, metoder och processer. Vidare också utveckla ett kritiskt och forskande förhållningssätt i relation till fältet och sin egen praktik.
Kursen förutsätter grundläggande kunskaper musikskapande samt i hantering av de verktyg som krävs för hantering av musik och ljud till rörlig bild, både vad gäller grundläggande inspelningsteknik samt hantering av musik och ljuddata i relevanta musik- och ljudprogram som exempelvis ProTools eller Logic Pro X.

Behörigheter och urval

Grundläggande behörighet

Alternativt urval

Så är det att plugga

Lokaler

Kursen ges vid Högskolan för scen och musik i centrala Göteborg. I huset finns bland annat övningsrum, konsertscener och välutrustade inspelningsstudior. Besöksadress: Fågelsången 1, Göteborg.