böcker

GU-23006
Tillfället är inställt

Om utbildningen

Kursen riktar sig till dig som är lärare i engelska med en utländsk examen och till dig som har studerat fristående kurser och siktar mot behörighet att undervisa i det svenska skolsystemet. Kursen består av två delkurser: kontrastiv grammatik/skriftlig språkfärdighet och kontrastiv fonetik/uttal. Utgångspunkten är din egen språkfärdighet i engelska och svenska eller annat modersmål. Du analyserar autentiska texter för att få insikt i kontrastiva skillnader som lärare måste vara medvetna om för att hjälpa inlärare att förbättra och utveckla sina språkkunskaper.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

För tillträde till kursen krävs utöver grundläggande behörighet i svenska 3/svenska som andraspråk 3/TISUS och engelska 6/IELTS 6,5/TOEFL 580 i alla delar, godkänd grundkurs i engelska 1-30 hp eller motsvarande, samt godkänd fortsättningskurs 31-60 hp eller motsvarande vari ingår teoretiska kunskaper i grammatik och fonetik.

Högskolepoäng, max 165 hp.

Efter studierna

Vad händer sedan - plugga vidare, ta ut examen, söka jobb? Hur planerar du dina studier för att få drömjobbet?
Det finns många frågor, och en del svar hittar du här:

Så är det att plugga

Vi finns på Humanisten, Renströmsgatan 6