Mode- och klädhistoria. Från 1850 till nutid

GU-12712
Tillfället är inställt

Om utbildningen

Du studerar svensk och västerländsk mode- och klädhistoria från omkring 1850 fram till nutid. Du läser om hantverk, status, modeideal och kläder från industrialismens genombrott till nutid. En röd tråd är hur kläder och mode kopplas till det omgivande samhället. Andra återkommande teman är produktion och konsumtion av tyger och kläder, relationer mellan kropp och kläder samt klädernas betydelser i genuskonstruktioner. Kursen är tvärvetenskaplig och fokuserar på områden där det finns modern forskning.

Behörigheter och urval

Grundläggande behörighet

Betyg (34 %), högskoleprov (33 %) och högskolepoäng, max 225 hp (33 %).

För antagning till sommaren 2021 och framåt gäller följande urval: betyg (34 %), högskoleprov (33 %) och högskolepoäng, max 165 hp (33 %).

Så är det att plugga

Lokaler

Du hittar Institutionen för historiska studier i Humanistens lokaler på Renströmsgatan 6. Vår personal sitter på plan 5 och 6.